SPORT

Meglepő nyilatkozattal állt elő Hosszú Katinka a vb-arany után

Nem teljesen elégedett mindennel, de... Elárulta, hogyan nyugtatta magát a hazai vébé és a szurkolók elvárásának terhe alatt.
  • Szerző: vav

Hosszú Katinka megkönnyebbülve, de az időeredménye (a saját világcsúcsától elmaradt 2:07.00 perc) miatt kicsit talán bosszúsan nyilatkozott a 200 méteres vegyesúszás döntőjében aratott győzelme után.

Ezt meg kellett csinálni ilyen közönség előtt. Nagyon-nagyon szépen köszönöm! Ez a világbajnoki cím sokkal többet jelent nekem, mint a riói olimpia aranyai

- mondta Katinka az ünneplő közönségnek a könnyes eredményhirdetés után.

"Nincs ennél szebb, nagyon-nagyon meg vagyok hatódva. A verseny előtt nagyon le kellett nyugtatnom magam. Azt mondogattam magamban, hogy "á, senkit sem érdekel, hogy most nyerek vagy nem nyerek". Az volt a lényeg, hogy ne izguljam túl. Szerettem volna jobb időt úszni, de szerintem itt most teljesen mindegy az idő. Elképesztő, hogy így sikerült!"

- nyilatkozta fülig érő szájjal mosolyogva a hazai FINA-vb első magyar aranyérmese az M4 Sport adásában.

Nem éreztem és nem láttam a második japán lányt. Amikor célba értem, láttam, hogy mindketten 2:07-tel végeztünk, és hirtelen nem tudtam, hogy első lettem vagy második.

Nehéz volt az úszás a magyar közönség előtt, az olimpián ilyet nem éreztem. Nagyon örülök, hogy sikerült, mostantól már felszabadult leszek, és tudom élvezni ezt az atmoszférát. Nagyon akartam, picit féltem, hogy túlságosan is akarom, és ellövöm magam az elején.

Próbáltam visszafogni magam, talán ezért is nem lett meg a világcsúcs. De kit érdekel a világcsúcs ilyen közönség előtt?!

- lelkendezett Hosszú Katinka.

Az úszó-világbajnokságok történetében ez volt a magyarok 27., Katinka 6. aranyérme.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?