SPORT

Meglepő ajánlatot tett Gyárfás Tamás

Nem mindennapi tétje lesz a hétfői, budapesti döntésnek. Lemond a FINA alelnöke, ha...
  • Szerző: vav

Lemond a FINA alelnöki posztjáról Gyárfás Tamás, ha a vizes sportokat összefogó szervezet hétfőn nem Budapestnek adja a 2024-es rövidpályás úszó világbajnokság rendezési jogát. A rendezésért Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország maradt versenyben. A FINA Büro a Magyarországon zajló 17. FINA Világbajnokság alatt dönt a helyszínről.

Gyárfás az MTI-nek elmondta: a Büro-tagokkal többször konzultált és hangsúlyozta nekik, Magyarország egyedi módon vállalta, hogy 2021 helyett 2017-ben rendezi meg a pénteken kezdődő FINA-világbajnokságot. Ezért az ország hatalmas áldozatokat vállalt.

"A csodálatos új létesítmény, a Duna Aréna nem azért épült, hogy egyszeri alkalommal adjon otthont egy vb-nek, kötelezettség, hogy a hatalmas anyagi befektetést vállaló ország, a főváros a jövőben is rangos nemzetközi eseményekkel töltse meg az új létesítményt"

- mondta a távirati irodának a FINA magyar alelnöke.

Gyárfás kijelentette: ha nem tudja ebben a rendkívül fontos kérdésben Magyarország érdekeit képviselni, ő maga úgy ítéli meg, hogy alkalmatlan a FINA-ban viselt tisztsége további betöltésére.

Ha július 17-én nem Budapest nevét húzza elő Julio Maglione elnök a 2024-es vb házigazdájának bejelentésekor, azonnali hatállyal lemondok a nemzetközi szövetségben viselt posztomról

- fogalmazott a sportdiplomata.

A FINA Büro hétfőn hallgatja meg a prezentációkat, majd szavaz a rövidpályás vb-házigazdáról. A döntést sajtótájékoztató keretében jelentik be az ülés helyszínén, az InterContinental Hotelben.

A korábbi sportdiplomáciai erőfeszítéseknek köszönhetően az már eldőlt, hogy 2019-ben a Duna Aréna ad otthont a junior úszó vb-nek, 2020-ben pedig a vízilabda, illetve az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?