SPORT

Kenderesi új tetoválással ünnepelheti a hazai világbajnokságot

Az olimpiai bronzérem után egyértelmû volt számára a testvarrás. Most nem éremszerzéshez köti egy újabb tetkó bevállalását.
  • Szerző: HBK

Egyre jobb formába lendül a hazai rendezésű vizes világbajnokság előtt Kenderesi Tamás: a fiatal pécsi úszó nemrég közel másfél másodperccel verte Cseh Lászlót 200 méter pillangón egy nemzetközi úszóversenyen.

Kenderesi a tavalyi riói olimpián robbant be a köztudatba, amikor 200 pillangón bronzérmes lett. A népszerűsége pedig az egekbe csapott, miután a medencéből kikászálódva azt nyilatkozta, jól jönne neki most néhány sajtburger.

Az olimpiai medál miatt Kenderesi magára tetováltatott egy ötkarikás szimbólumot. Most a %% kérdésére elárulta: ha világcsúcsot úszik, akkor a hazai világbajnokság után talán jöhet a következő tetoválás.

Az olimpiához mérhető jelentőséggel bír számomra a világbajnokság. Nagyon jól kéne úszni, nagy céljaim vannak. Hasonló lesz egy olimpiához

nyilatkozta lapunknak Kenderesi arról, mennyire várja már a júliusi versenyt.

A kiváló sportolót nem is olyan rég még sérülés hátráltatta, a vállgyulladása miatt sokáig csak lábtempózott. Úgy tűnik, hogy a sérülés szerencsére már a múlté. Ezt bizonyítja, hogy a Mare Nostrum elnevezésű úszóversenyen Cseh Lászlót, és a 2012-es olimpiai bajnok Chad le Clos-t megelőzve első lett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?