SPORT

Belebetegedett a szurkolásba a magyar sztárúszó apja

Nem véletlenül, hiszen a fiának a világbajnokság előtt újra kellett tanulnia az úszást. Budapesten aztán közönségkedvenc lett belőle.
  • Szerző: HBK

A magyarországi vizes világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése volt Milák Kristóf, aki vb-ezüstérme mellett összehozott még három junior világcsúcsot is. Apja a lelátón szinte teljesen kikészült, annyira drukkolt neki.

„Az utóbbi napokban folyamatosan hullott a hajam, gyomorfekélyem lett, annyira szorítottam neki. Leírhatatlan érzés volt látni a dobogón. Egy-két nappal a verseny előtt leül, mint az iszap, most a vb előtt azonban olyan volt, mint egy hisztis kislány. Semmi nem tetszett neki, mindenért nyavalygott” – mesélte a Borsnak a kiváló úszó apja, Milák Mihály.

Nem vezetett sima út az ezüstéremig, Miláknak egy szívbetegség miatt még az úszást is újra kellett tanulnia.

„Egy hónap kihagyás hosszú időnek számít, s mert problémám volt azzal, hogy kinyújtsam a lábamat, szinte újra kellett tanulnom járni meg úszni”mesélte idén márciusban a 17 éves szupertehetség.

Az ifjú titán édesapja a Borsnak azt is elárulta, hogy a fiának nincsen barátnője, egyébként az érdi úszókról és kézis lányokról szokott mesélni. A profizmusát jól jellemzi, hogy nemrégiben elment bulizni, de színjózanul tért haza.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
És ezeket olvastad már?