TÜZELŐÁLLÁS

Veszélybe kerülhet a bolgár-magyar meccs

A koronavírus terjedése teljesen átírhatja a nemzetközi futballnaptárt.
  • Szerző: Ripost

Gianni Infantino nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy törlik a márciusi válogatott labdarúgó mérkőzéseket a koronavírus miatt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke bízik benne, hogy erre nem lesz szükség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák Balázs és társai legközelebb Szófiában lépnek fel
Fotó: MTI

„Az emberek egészsége bármilyen labdarúgó-mérkőzésnél fontosabbidézte Infantinót a The Guardian. – Ezért kell figyelnünk a helyzetre. Bízunk benne, hogy csökkenni fog a fertőzések száma, de jelen pillanatban még mindig emelkedik. Ha törölnünk kell mérkőzéseket, vagy nézők nélkül megrendezni, akkor így teszünk, amíg nem ér véget a járvány. Remélem, soha nem kell ezt megtennünk, de nem zárhatom ki a lehetőségét.”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is figyelemmel kíséri a koronavírus terjedését. Michele Uva, az UEFA alelnöke azt mondta, csak akkor maradnak el meccsek, ha a helyzet rosszabbra fordul, vagyis a véleménye egybecseng Infantinóéval.

A magyar válogatott március 26-án Szófiában lép pályára, ahol Eb pótselejtezőn Bulgáriával találkozik. A értesülése szerint a magyar-bolgár meccs egyelőre nincs veszélyben, az MLSZ-t nem informálták a mérkőzés esetleges törléséről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?