TÜZELŐÁLLÁS

Végre jó híreket kaptunk Mészöly Kálmánról

Újra meccsre ment a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
  • Szerző: Ripost

Mészöly Kálmán nem csak a Vasas, és a magyar labdarúgó-válogatott, de a Budafoki MTE történelemkönyvében is a legendák oldalán szerepel. Így nem véletlen, hogy a 79 éves korábbi szövetségi kapitány hétfőn ott ült a lelátón a Budafok Kisvárda elleni, 2-1-re megnyert NB I-es nyitómeccsén. Mészöly az elmúlt időszakban ritkán szerepelt a nyilvánosság előtt, betegséggel küzdött, de végre sokkal jobban érzi magát.

Mészöly Kálmán Budafok-sállal a nyakában szurkolt Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

„A Budafok tiszteletbeli elnöke, Jakab János hívta meg aput a meccsre – mondta Mészöly Kálmán fia, Géza a nak. – A hetvenes években kétszer is edzősködött a klubnál, jó szívvel emlékeznek rá. Ráadásul most szerencsét hozott, hiszen győzelemmel kezdett a Budafok. Mondták is neki, hogy mostantól minden meccsre jönnie kell. Apu erre azt felelte, jól van, gyerekek, de nekem a Vasas mérkőzésein is ott kell lennem. Szerencsére remekül érzi magát, a humora is megvan.”

Mészöly a feleségével, Bardi Gyöngyivel vett részt a meccsen. Nagy örömmel fogadták őket Budafokon, hiszen a Szőke Szikla becenevű szakember 1971-ben a csapatnál kezdte az edzői karrierjét, majd egy kitérő után 1974-ben visszatért. A Budafok 1976-ban vele érte el az egyik legnagyobb sikerét, miután bronzérmes lett a másodosztályban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?