SPORT

Munkásnadrágban és gumicsizmában fölényesen megnyerte a maratont a 61 éves férfi

Cliff Young azzal vonult be a sporttörténelembe, hogy 61 éves korában fölényesen megnyerte az ausztrál ultra maraton versenyt. Na, de hogy?!
  • Szerző: Buster

Még ma is hihetetlen az ausztrál férfi története, aki 1983-ban nemcsak, hogy elindult a 875 km-es Westfield Sydney-Melbourne ultramaraton versenyen, de elképesztő fölénnyel meg is nyerte azt. Ma lenne 98 éves a világ legextrémebb futója.

Fotó: YouTube

Cliff Young ráadásul egy munkásnadrágban és gumicsizmában teljesítette a távot. A többiekhez képest lassan haladt, azonban 5 és fél napon keresztül gyakorlatilag megállás nélkül futott, akkor is, amikor a többiek aludtak. Teljesítményével majdnem két teljes napot javított a pályarekordon. Az első helyezettnek járó 10 ezer dolláros pénzjutalmat azonnal szétosztotta az utána beérkezők között. Hazájában nemzeti hősként tisztelték, szerényen élt és az anyjával lakott, aki egyben az edzője is volt. Futás közben kivette a protézisét, hogy ne zavarja, és a nehéz percekben abból merített erőt, hogy azt képzelte, a juhait hajkurássza.

Hihetetlen történet és teljesítmény!

És ezeket olvastad már?