SPORT

Rakonczay újra lélekvesztőre száll, cél az Atlanti-óceán, ez hajtja

Úgy tartják, az igazi lovas akkor is visszaül a nyeregbe, ha ledobta a ló. Az óceánból kimentett Rakonczay Gábor elárulta: ez hajtja újra az Atlanti-óceán felé.
  • Szerző: Ripost

Rakonczay Gábor bejelentette: újra az Atlanti-óceán felé veszi az irányt és egy kabin nélküli szerkezeten akar átevezni a nagy vízen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rakonczay Gábor
MTI/Kovács Tamás

Sokak szerint Rakonczay Gábor kísérti a sorsot, hiszen idén januári próbálkozása rövid időn belül kudarcba fulladt: hat nap után feladta a tervét.

„Az alvással volt nagy problémám: első nap nem aludtam, majd mindössze 40 percet hunytam le a szemem. Ez napokkal később 1-2 órára növekedett. Úgy kellett ezt elképzelni, hogy közben jöttek a hullámok, becsapott a víz, rendkívül nehéz volt. Voltak hallucinációim is. Kapaszkodni kellett éjszaka, próbáltam csukva tartani a szemem” – emlékezett vissza az óceánból kimentett hajós, aki az egyik éjszaka melegnek érezte a 16 fokos vizet, és kedve támadt mellény nélkül belemenni a SUV-deszkájáról... Szerencsére sikerült időben megálljt parancsolnia magának és vészjelet küldve megmenekült.

A januári történések után alig másfél hónappal azonban a sportember bejelentette: visszatér!

Sokakat mellbevágó döntését így indokolja: „(...) ha most megállnék, ez a kudarc ténylegesen egy kudarc maradna, ezzel szemben úgy érzem ha tovább megyek, idővel átalakul tapasztalássá. Ezért tovább megyek. Azt pontosan tudom, hogy az a belső motiváció vagyis az a valami ami hívja az embert a céljai felé, semmit se sérült, sőt. Talán most fog megérni és megedződni.”

A fenti sorok kapcsán volt, aki őszinte aggodalmának adott hangot: „Vannak olyan helyzetek, amikor el kell engednie az embernek valamit, és attól nem lesz kevesebb! Sőt! Ez a cél azok közé tartozik, amit el kell engedni! Egy életünk van! Meg kell becsülni!! Nem szabad játszani vele, olyan kockázatnak kitenni, ami nem reális! Annyi más nemes nagy célt lehet még kitűzni! Gábor, gondold végig! Így is nagy vagy! Maradj meg nekünk! .....és magadnak!” – üzent K. József a hajósnak.

A válasz sem sokat váratott magára: „Ha belül nem érezném azt, hogy erre kell mennem és nem találtam volna a veszély faktoron minimalizálható pontokat, akkor hagynám. De így nem tehetem, csak azt, hogy jobban felkészülve ismét nekimegyek” – írta Rakonczay, aki elárulta, a következő kaland során csak az időszakon nem változtat. Gran Canaria helyett Szenegálból indul majd és a SUP-deszkát is alaposan áttervezi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?