TÜZELŐÁLLÁS

Újabb súlyos döntést hoztak meg a sportvilágban

A magyar férfi jégkorong-válogatottat is érintő döntést hoztak meg.
  • Szerző: Ripost

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte a magyar válogatottat is felvonultató, április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot, ugyanakkor a májusi svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

Rajna Miklós
Fotó: MTI

A mostani határozat azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem lép pályára a tornán, amelyen sorrendben a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén, valamint a jobbára székely hokisokból álló román csapattal találkozott volna.

A szövetség korábban törölte a női elit vb-t is, amelyen a magyar csapat fennállása során először szerepelt volna.

„Sajnos ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-as világbajnokság megtartásával kapcsolatban” – mondta René Fasel, az IIHF elnöke. „Az érdekelt felek, valamint a vb-n résztvevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet”.

Világszerte az elmúlt hetekben, napokban a nemzeti bajnokságok sorra leálltak, edzeni sem lehetett, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották, az erős ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik – ott is egy hét szünetet rendeltek el -, de például az NHL küzdelmei is leálltak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?