TÜZELŐÁLLÁS

Világsztárjának könyörög a magyar pólókapitány

A jelenkor legjobb magyar pólósa nélkül játszik a magyar férfi vízilabda válogatott a hétvégi Volvo Kupán. Varga Dénes átmenetileg lemondta a szereplést.
  • Szerző: mv

- Olyan tornán mutatkozik be a válogatott élén, amely inkább felkészülést jelent az év nagy eseményére, a budapesti világbajnokságra. Ezúttal inkább a játékosok tesztelése a lényeg?

- Nem játszunk eredménykényszer alatt, bár alaphelyzetben a magyar válogatottal szemben minden meccsen és tornán elvárás a győzelem – mondta a %RIPOST%-nak Märcz Tamás. - Ezúttal az a szempont, hogy minden játékos lehetőséget kapjon, bizonyítani tudjon. Ennek a rovására mehet az eredmény, mert az most minimálisan tényleg másodlagos. Azért megpróbálunk minden mérkőzésen nyerni.

- Mi a helyzet a válogatott egyik legnagyobb erősségével, Varga Dénessel, aki átmenetileg lemondta a válogatottságot?

- Beszéltem vele, amikor megválasztottak szövetségi kapitánynak. Akkor úgy érezte, nem szeretne azonnal válogatott lenni. Nem titok, Dénes hezitál a folytatással kapcsolatban, és azóta is tart nála ez az ingadozás. Kérdés, hogy érez-e magában elég erőt és akaratot arra, hogy hosszútávon ismét csatlakozzon a válogatott felkészüléséhez. Folyamatosan kapcsolatban vagyok vele, remélem, ez a kihagyás a javát szolgálja, és ha a folytatás mellett dönt, olyan motiváltan tér vissza, hogy segítségére lesz a válogatottnak.

Egy Varga Dénesre mindig szüksége van a nemzeti csapatnak. Tárt karokkal várom őt.

- A napokban felmerült, hogy olasz világklasszissal erősítheti meg a keretét. Alex Giorgetti azonnal bekerülne a válogatottba?

- Azon a poszton erős a magyar válogatott, ahol ő szeretne betörni a keretbe. Több rendelkezésre álló játékosunk van, ennek ellenére Giorgetti egy jó játékos. Nincsenek bérelt helyek a válogatottban és nincsenek automatikusan kiosztható posztok senki számára.

- Szombaton Montenegróval, vasárnap pedig Horvátországgal játszik a válogatott. Mire számít?

- Pont az ilyen riválisok segítik a munkámat, lemérhetjük, hogy a válogatott keret játékosai milyen formában vannak, mire képesek. Hogyan tudnák képviselni Magyarországot az idei világbajnokságon, illetve a 2020-as olimpián. De egyelőre az idei év, a budapesti vb a legfontosabb!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?