TÜZELŐÁLLÁS

Veszélybe kerülhet Fucsovics Márton olimpiája

Babos Tímeának is meg kell egyeznie a teniszszövetséggel, ha ott akar lenni Tokióban.
  • Szerző: HBK

Komoly csapás érheti Fucsovics Márton és Babos Tímea karrierjét, ha nem sikerül megegyezniük a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ): a két játékosnak muszáj lesz szerepelnie a magyar válogatottban, ha ott akarnak lenni a 2020-as tokiói olimpián. A %%-nak Köves Gábor, a Davis-kupa-csapat szövetségi kapitánya elmondta, Fucsovics előtt nyitva áll az ajtó.

Az elmúlt hetekben Fucsovics és Babos keményen nekiment a szövetségnek, a két legjobb magyar játékos az anyagi dolgokon kívül a megbecsülés hiányát is számon kérte. A közös együttműködést is felfüggesztették, de muszáj lesz megoldaniuk a problémákat. 

Az olimpiai kvalifikáció egyik legfontosabb kritériuma ugyanis az, hogy a 2016-os és a 2020-as olimpia között legalább három alkalommal a játékosoknak szerepelniük kell az ország nemzeti válogatottjában a Davis-kupa, illetve a Fed-kupa versenysorozatában, és ezek közül az egyik alkalomnak 2019-ben vagy 2020-ban kell lennie.

Információink szerint Fucsovicsék ezen a héten haza is jöttek, hogy tárgyaljanak a szövetség elnökével.

„Én próbáltam kommunikálni Marcival, volt egy felajánlás a részemről, hogy beszéljük meg a dolgokat, egyelőre nem sikerült vele személyesen találkoznom. Tőle függ, hogy ez mikor történik meg, remélhetőleg sikerül tisztázni a dolgokat. Én visszavárom őt, nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen pár mondattal lerendezni a mostani gondokat” – nyilatkozta lapunknak Köves Gábor, a Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?