TÜZELŐÁLLÁS

Végleg szakít Babos Tímea és Fucsovics Márton?

Az idei első két nagy tenisztornán, az Australian Openen és a Roland Garroson egymás oldalán indult vegyes párosban Babos Tímea és Fucsovics Márton. A harmadik komoly versenyen azonban már nem állnak rajthoz.
  • Szerző: ST

Babos Tímea és Fucsovics Márton fő célja, hogy a 2020-as, tokiói olimpián együtt induljanak el vegyes párosban. Babos a világ legjobbjai közé tartozik párosban –második a világranglistán-, Fucsovics azonban elmarad ettől.

Babos kritizálta Fucsovics játékát

Júniusban, a Roland Garroson a nyolcaddöntőben búcsúztak, ezt követően Babos kritikát fogalmazott meg társával szemben.

Ilyenkor látszik, ha valaki jó egyesben, de nem annyira jó párosban. Marci remek egyéni teniszező, de párosban tapasztalatlan. Nagy potenciál van benne, de most még tapasztalatlan

– mondta el a Nemzeti Sportnak Babos, aki Fucsovics szerváival is elégedetlen volt.

Egy évük van az olimpiáig

Babos szerint Fucsovicsnak többet kellene párosban játszania, hogy fejlődjön ebben. Éppen emiatt meglepő, hogy Wimbledonban nem állnak rajthoz vegyes párosban, hiszen nagyjából egy évük van még összecsiszolniuk a játékukat, ha komoly eredményt akarnak elérni az olimpián. Éppen ezért volt furcsa a páros hétfői közleménye.


A szakmai szempontokat mérlegelve, teljes egyetértésben úgy döntöttünk, hogy Wimbledonban mindketten a saját feladatunkra koncentrálunk, és kivételesen nem indulunk vegyes párosban

– írja a molcsapat.hu-nak eljuttatott közleményében a két magyar élsportoló.

Jót tehet a kisebb szünet

Babos Tímea egyesben már a selejtezőben búcsúzott Wimbledonban, így a pároson kívül nem kell másra fókuszálnia, ami miatt kissé érthetetlenebb a döntés. Talán a kisebb összezördülés is szerepet játszhat abban, hogy a harmadik nagy Grand Slam-tornán nem indulnak együtt. 


A két teniszezőnek talán jót tesz egy kis szünet vegyes párosban, a következő tornákon pedig megújult erővel küzdhetnek egymás oldalán az olimpiai álmokat szem előtt tartva.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?