TÜZELŐÁLLÁS

Váratlan fordulat, honfitársa előzte meg a magyar csatárt Amerikában

Amíg az utóbbi két évben Nikolics Nemanja volt a legeredményesebb az Egyesült Államokban szereplő magyar labdarúgók közül, addig idén egyértelmûen Németh Krisztián viszi a prímet.
  • Szerző: MV

Németh Krisztián 2019-ben éppen annyi gólt szerzett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS), mint az angol válogatott történetének legeredményesebb csatára, Wayne Rooney.

Mindketten négyszer találtak a hálóba, és holtversenyben a második helyen állnak a góllövőlistán. Azonban a Kansas 30 éves magyar csatára, Rooneyval ellentétben, a Bajnokok Ligájában is remekel, ott további négy gólt vágott, vagyis a tétmeccseket nézve nyolc találatot számlál.

Eddig Nikolics vitte a prímet

A 35-szörös magyar válogatott támadó legutóbb három gólt szerzett a Montreal elleni 7–1-es győzelem alkalmával, ezzel a teljesítményével pedig bekerült a forduló álomcsapatába. Németh idén teljes mértékben felülmúlja azt a Nikolics Nemanját, aki az utóbbi két évben a legeredményesebb magyar játékos volt az MLS-ben. A Chicago Fire csatára 2017-ben 24, 2018-ban pedig 15 gólt szerzett, idén azonban "beragadt" a rajtnál, három meccsen lépett pályára és még nem talált a hálóba.

Ráadásul Németh a magyar válogatottnak sem fordított hátat. A Kansas játékosa ott volt a keretben a szlovákok és a horvátok elleni Eb-selejtezőn, és habár nem lépett pályára, azonnal jelezte, bármikor szívesen hazajön Amerikából. Nikolics tavaly nyáron lemondta a válogatottságot, mondván, a jövőben minden energiáját a klubfutballra szánja, emellett a lehető legtöbb időt szeretné az Egyesült Államokban élő családjával tölteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?