TÜZELŐÁLLÁS

Váratlan betegség, kórházba vitték a magyar szövetségi kapitányt

Kórházi kezelésre szorul a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen.
  • Szerző: mv

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem közölhetett a szövetség.

Az április 29-én kezdődő vb-n Majoross Gergely irányítja a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival.

A magyar szakember 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videóedzőként közreműködött, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt.

"Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban" – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány. A nemzeti csapat a mai napon elutazik Nur-Szultanba, a világbajnokság helyszínére, ahol első mérkőzését április 29-én játssza le Dél-Korea ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?