Létrehozva: 2021.05.30.

Elképesztő, ezt tette az autósokkal Csömörön Valter Attila

Az Alpokban és Andok-hegységben edződött riválisokat egy csömöri fiú tréfálta meg, aki teljesítményével örökre beírta magát a magyar sport történelemkönyvébe.

Már nem csak a kerékpársporton belül számít nagy sztárnak Valter Attila. A magyar bringás napokig vezette az összetett versenyt a Giro d’Italián. Az Alpokban és Andok-hegységben edződött riválisokat egy csömöri fiú tréfálta meg, aki teljesítményével örökre beírta magát a magyar sport történelemkönyvébe. A rózsaszín színű trikót pedig végleg hazahozhatja. Róla mutatunk be most tíz érdekességet.

Valter Attila történelmi sikert aratott
Fotó: AFP

1. Kétévesen kezdett el kerékpározni, édesapja, a magyar bajnok Valter Tibor irányításával. A csömöri földes, göröngyös úton sikerek volt a kezdet, mivel a kis Atti négyévesen már kupát is nyert. Kilenc esztendős korában dőlt el a sorsa, akkor már profi versenyzőnek készült.

2. A Giro d’Italia előtt interjúban kért elnézést a csömöriektől, akiket állítása szerint többször is zavart a rendszeres edzésével. A Budapest melletti településen autósokat előzött, a sebességhatárt inkább ő lépte át, mint a kocsival közlekedő sofőrök.

3. Valter Attila a hazai felkészülést is meg tudja oldani többezer méteres hegyek nélkül. Állítja, Dobogókő is ideális terep a felfelé tekeréshez, annyi a különbség, hogy a hazai hegyeket naponta többször “meg kell mászni”.

4. A profi sport kegyetlen világ, kedvenc sportágaitól tiltják el Valter Attilát. Ő kipróbálná magát az országúti kerékpárnál extrémebb vonalon is:

Korábban a BMX, gördeszka irányába is elindultam, de most, hogy hivatásos versenyző vagyok, a szerződésem semmilyen extrém sportot nem enged, nehogy lesérüljek”mondta a Csömöri Hírmondónak Valter.

 

5. Munkával ünnepelte a 2020-as év legnagyobb sikerét a bringás. Miután a Kékestetőn megnyerte a magyar körversenyt, másnap 20 kilométert tekert levezetésként a Bükkben, majd az iskolapadba ült. Jelenleg az Eszterházy Károly Egyetemen sportszervezőnek tanul.


Fotó: AFP

6. Címvédőként nem vehetett részt a Tour de Hongrie versenyen, mivel a hazai körözés egyidőben volt a Giróval. Valter számára nem volt kérdés, noha ma is libabőrös, ha a tavalyi befutóra gondol. Ott először édesapja, majd barátnője – akivel nyolcadik éve alkot egy párt – gratulált neki.

7. Egy sajnálatos sérülésnek köszönheti, hogy előlépett a csapatrangsorban a Girón. Az FDJ legnagyobb sztárja, a csapatkapitány Thibaut Pinot hátfájdalmai miatt kihagyja az idei Girót, s mivel Attila az ő egyik fő segítője lett volna, a francia távollétében már Valtert támogatták a többiek.

8. Valter Attila jó eséllyel ott lehet az olimpián. A tokiói verseny ugyanakkor teljesen más lesz, mivel az egynapos viadal alatt nincsenek csapatok, legfeljebb a honfitársak segítik egymást. Valter ugyanakkor egyedüli magyarként teker majd.

Valter Attila
Fotó: MTI

9. Örökre övé lett a rózsaszín trikó. minden csapatnak van egy külön rózsaszín dressze a saját szponzorokkal, így ez már biztosan Valter Attiláé maradhat. Hazahozhatja, bekeretezheti, sőt, több darabot, szinte egy egész konfekciót megkap a csapattársak aláírásával.

10. A versenyek estéjén sorozatnézéssel, valamint videócseteléssel ütötte el az időt. Elmondása szerint a szakaszok után megerőltető volt a kötelező sajtó kiszolgálása, valamint a doppingellenőrzés, de egy-két órája mindig volt a kikapcsolódásra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

magyarnemzet.hu

Itt a vége? Letartóztatták a korrupt borsodi polgármestert

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

Ezt nem szabad kihagyni, szupersztárokkal folytatódik a legnépszerűbb sorozat

TÜZELŐÁLLÁS

„Mintha Mészöly Kálmán jelent volna meg”- izzott a levegő az újpesti öltözőben

TÜZELŐÁLLÁS

„Csodát tehet az Eb-n a magyar válogatott" – Hrutka János sokat vár Rossi csapatától

TÜZELŐÁLLÁS

Bekeményítettek a németek az Eb előtt, ez minden magyar szurkolót érint

TÜZELŐÁLLÁS

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes baleset, Alonso miatt sérült le a sztárteniszező – videó