TÜZELŐÁLLÁS

Új hírek Schumacherről? Átverik az egész világot

Ne ülj föl az álhíreknek! Schumi családja továbbra is titkolózik. A sajtó egy része hónapokkal korábbi mondatot csócsál újra meg újra.
  • Szerző: vav

"Hogyan kavarnak új Schumi-vihart régi idézetek" - ezzel a címmel hűti le a kedélyeket a Bild a Michael Schumacher egészségi állapotával kapcsolatos újabb hírcunami után. Néhány hetente végigsöpörnek a világsajtón az "új" információk, amelyeknek az eredetét szövevényes forrásmegjelölések miatt nem könnyű kideríteni.

A Bild viszont jó kapcsolatot ápol Sabine Kehmmel, Schumi exmenedzserével, aki a család kommunikációját vezényli. Méghozzá csak nagy ritkán, patikamérlegen mért információmorzsákkal.

A cikkből kiderül: a 2013 decemberében, síelés közben csaknem végzetes koponyasérülést szenvedett Forma-1-legendáról a hírzárlat miatt továbbra is csak találgat mindenki. A leginkább vérlázító, hogy az Ecumenical News a korábbi Ferrari-vezért idézve kürtölte világgá: Schumacher végre reagál a kezelésekre.

A reményt keltő, kiragadott mondatot friss nyilatkozatként adták el, csakhogy nem az: májusban mondta ezt az olasz üzletember a CNN-nek. Azóta már másodszor melegítették fel úgy, mintha új fejleményekkel rukkolt volna elő.

Ezért titkolózik a család

A Bild úgy tudja, a Schumival anno tíz évig dolgozó Di Montezemolo sem a kórházi kezelése idején, sem a svájci otthonában nem látogatta meg egykori barátját. Hitelt érdemlő, megbízható értesülése nincs a családtól a sztár állapotáról. Ráadásul maga az olasz is olyan következetlen a Schumacherrel kapcsolatos nyilatkozataiban, mint az egymásnak ellentmondó - hol a közelgő halálról, hol a lábra állásáról szóló - sajtóhírek.

A Schumi egészségi állapotával kapcsolatos részleteket csak a családja és a legszűkebb környezete ismeri. Márpedig ők szigorúan hallgatnak erről. Sabine Kehm ezt márciusban így indokolta:

Minden mondat újabb kérdéseket vetne föl, minden szó újabb információkért kiáltana. Soha nem lenne nyugalom.

"Michael számára a balesete előtt is szent volt a magánélete. És ezt akkor mindenki el is fogadta."

Schumacher gyógyulását most csakis az segítheti, ha békén hagyják őket. Talán ebben az esetben valóban nem álhírek jelennének meg, hanem a család igazi jó hírekkel állhatna elő.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?