TÜZELŐÁLLÁS

Tüntetők, trollok, horkolás: zajlik az élet a FIFA-közgyűlésen

A sorsdöntő szavazás már lezárult, az elnök kiléte csak másodlagos. Az épület előtt legalább akkora az izgalom, mint odabenn.
  • Szerző: vav

Habár az új elnököt még nem választották meg a küldöttek, azért már javában zajlik az élet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség tisztújító közgyűlésén. A korrupcióval vádolt Sepp Blatter utódlásánál is fontosabbnak tartott kérdés már eldőlt: nagy többséggel (89 százalékkal) megszavazták a FIFA jövője szempontjából sorsdöntőnek mondott reformcsomagot.

Ez többek között korlátozza a mindenkori elnök jogkörét, női kvótát szab meg, és átláthatóbbá teszi az eddig igen zavaros pénzmozgásokat. A svájci Blick beszámolója szerint a zürichi sportcsarnokban éppen ennek a megvitatásán szundított egy jót a brit szövetség elnöke, Greg Dyke...

Odakint, az épület előtt sokkal izgalmasabb dolgok történnek. Van, aki az amerikai elnökjelölt, Donald Trumppal trollkodott:

 

 

Kicsit odébb az egyik nagy esélyes, a bahreini Szalman sejk viselt dolgai miatt tüntettek honfitársai, az állítólagos áldozatai fotóival a molinójukon:

Szalman sejk megválasztásától egyébként állítólag a FIFA legnagyobb szponzorai is tartanak. Mi lesz ebből? Órákon belül kiderül!

És ezeket olvastad már?