TÜZELŐÁLLÁS

Túléli a kapitány a magyar kézilabda mélypontját?

Ami a fociban Irapuató, a kézilabdában Herning. A magyar lányokat tönkreverte Montenegró, s bármennyire sikeres edző Németh András, ki kell jelenteni, lehet, hogy elszállt felette az idő.
  • Szerző: SZZ

Történelmi vereség, de az élet megy tovább, mintha semmi sem történt volna? Pedig sajnos történt!

A magyar női kézilabda-válogatott akkora pofont kapott a dániai világbajnokságon, mint például a szovjetek ellen 6-0-ra veszítő focistáink 1986-ban, a mexikói Irapuatóban.

Herning: jegyezzük meg a dán város nevét! Itt vert minket az alig néhány éve "létező" Montenegró 32-15-re.

Németh András szövetségi kapitány a meccs utáni interjújában gyakran hangoztatta:

Nem tudom.

Nem tudja, mi történt a lányokkal, nem tudja, miért esett szét a csapat, nem tudja, hogyan mondhattak csődöt a játékosai.

Németh András személyével kapcsolatban mi sem értünk néhány dolgot.

  • A csapatot Eb-bronzig vezető Karl Erik Böhn sajnálatos halála után a szövetség miért nem ragaszkodott tovább a megkezdett a norvég vonalhoz? A sportágban ugyanis jelenleg a skandinávok diktálják a tempót.

  • Miért Németh Andrást választották, aki 2008-ban úgy távozott a válogatott éléről, hogy a játékosok zömével rossz viszonyt ápolt? Közülük most éppen Pálinger Katalint nevezte ki a csapat menedzserének.

  • A tavalyi, hazai rendezésű Eb-n Dánia 45 percig vészkapussal játszott ellenünk. Ezt nem tudtuk kihasználni, a kapitány képtelen volt reagálni a rivális taktikájára. Vereség, hatodik hely lett a vége, fel sem merült Németh lemondása.

  • Miért nem kereste magában is a hibát a Montenegró elleni kudarc után?

Itt megnézheted, mit védett ellenünk tavaly a dánok "vészkapusa":

Világbajnokságon ekkora verést a magyar csapat még sosem kapott. Ami meglepő, a máskor olyan hangos közvélemény sem háborodik fel, mondván, szerdán este új meccs jön - a házigazda dánok ellen ne várjunk leányálomra! - és különben is, a nyolcaddöntőt kell majd megnyernie a csapatnak. Akkor lehet meg a helyünk az olimpiai kvalifikációs tornára.

Ezt tartja szem előtt a korábbi világklasszis, Farkas Ágnes is, aki egy meccs alapján nem bírálná Németh Andrást és a játékosokat sem.

Ez az a meccs, amit el kell felejteni. Montenegró döntetlent játszott a szerbekkel, akiket mi utána megvertünk. Talán elhitték a lányok, hogy ez is meglesz, hát nem lett

- mondta a %%nak Farkas, aki bízik benne, hogy az igazán fontos meccsekre összekapja magát a társaság.

Ugyanis a kapitányt és a lányokat is alkalmasnak tartja arra, hogy elérjék a kitűzött célt.

A magyar kézilabdázás nem engedheti meg magának, hogy kihagyjon egy világversenyt, ráadásul sorozatban a második olimpiát

- fogalmazott a korábbi világ- és olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok átlövő.

A csoportmeccsek után nyolcaddöntőt játszik a csapat. Ha ott kiesik, akkor lőttek az olimpiának, és kezdődhet elölről az építkezés. Jó eséllyel már nem Németh Andrással.

 

És ezeket olvastad már?