TÜZELŐÁLLÁS

Történelmi focisiker, csoportgyőztes lett a magyar válogatott!

Visszatért Szoboszlai, egyből rúgott két gólt. Az U17-es csapat következő ellenfele Törökország lesz az Európa-bajnokságon.
  • Szerző: HBK

Az U17-es magyar válogatott 4–0-ra legyőzte Feröert az Európa-bajnokság harmadik csoportkörében, így első helyen jutott tovább a negyeddöntőbe a B-jelű kvartettből!

A magyar csapat először Franciaországot győzte le 3–2-re, majd Skóciával játszott 1–1-es döntetlent a csoportkörben. Ezeken a meccseken nem játszhatott sérülés miatt Szoboszlai Dominik, akinek hatalmas szerepe volt abban, hogy a csapat kiharcolta a kvalifikációt.

A csapatkapitány Feröer ellen viszont visszatért, és rögtön rúgott két gólt, akárcsak Alexander Torvund. A franciák ezzel egy időben legyőzték a skótokat, így meglett a csoportgyőzelem, a pénteki negyeddöntőben Törökországgal játszik Szélesi Zoltán csapata (a második helyen záró franciák a spanyolokkal találkoznak).

A válogatott eredménye azért is különleges, mert korábban még egyetlen U17-es magyar csapatnak sem sikerült bejutnia a kieséses szakaszba Európa-bajnokságon.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?