TÜZELŐÁLLÁS

Terrorriadó: veszélyben a hétvégi vb-selejtező

Merényletet terveztek a stadionban. Megváltoztatták a helyszínt, de szó volt a meccs elhalasztásáról is.
  • Szerző: vav

Terroristák célkeresztjébe került a szombati Albánia-Izrael világbajnoki selejtező mérkőzés - jelentette az albán Panorama című lap. A rendőrök őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, akik robbanószert akartak elhelyezni a stadionban. Az összehangolt akcióban Koszovóban is lekapcsolták hét társukat.

A merényletre készülők - akik állandó látogatói voltak egy tavaly bezárt tiranai mecsetnek - sajtóértesülések szerint kapcsolatban állnak az Iszlám Állam terrorszervezettel.

"Nem kell mindent elhinni, amiről itt az újságok írnak. A csapaton belül ez egyáltalán nem téma, mi is csak a médiából értesültünk az egészről. Továbbra is az Izrael elleni meccsre összpontosítunk"

- nyugtatta a kedélyeket Stieber Zoltán kaiserslauterni csapattársa, Naser Aliji.

Ettől még van valóságtartalma a terrorriadónak, hiszen a nemzetközi szövetség hozzájárulásával, biztonsági okból Shkodra helyett Elbasanba költöztették a meccset. A fiatal balhátvéd szerint ezt csak azért bánják az albán focisták, mert így 17 ezer helyett csak 11 ezer szurkoló biztathatja őket a lelátókról.

Ha egyáltalán megrendezik a mérkőzést - mert a Panorama legfrissebb információi szerint az is elképzelhető, hogy elhalasztják a vb-selejtezőt. Ezt az albán szövetség cáfolja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?