TÜZELŐÁLLÁS

Tehetetlen düh kínozza a kisemmizett magyar olimpikont

Birkózónk máig nem dolgozta fel teljesen a nyilvánvaló csalást. Sok minden történt azóta az ügyben, de semmi sem jelent gyógyírt a fájdalmára.
  • Szerző: vav

Máig bosszankodik a Rióban történt botrányon Lőrincz Viktor. Birkózónkat egy szlovén bíró megmagyarázhatatlan intéssel fosztotta meg a 85 kilogrammos súlycsoport már-már zsebben lévő olimpiai bronzérmétől.

"Leedzel egy fél életet, létezik egy szabályrendszer, amelyet én betartok, s be kell tartania a bírónak is, s ha utóbbi megtörtént volna, én hagyom el győztesen a szőnyeget.

Utána többen levezették videóról a mérkőzésemet, és mindenkinél én nyertem. Ez azért nagyon durva.

Soha egyetlen mérkőzésemet sem fogtam a bíróra, benne van a pakliban, hogy hibáznak, de itt másról volt szó"

- idézte Lőrinczet a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a %% már beszámolt, Stanislav Sernek egy magánbeszélgetésen állítólag elismerte a "bűnét". Ráadásul a riói olimpián botrányosan közreműködő birkózóbírók négyötödét utóbb eltiltották. Mindez azonban nem jelent gyógyírt egy "ellopott" olimpiai érem után.

"Mit mondjak erre, nem lesz tőle jobb a helyzetem. Nézzenek ők tükörbe úgy, hogy nem hagyták, hogy két versenyző eldöntse az olimpiai bronzérem sorsát.

Ha ezzel a bíróval a jövőben találkozom egy versenyen, biztosan nem fogok vele kezet. Ez a minimum,

bár nem is láttam azóta, ami valamit jelenthet. (...) Felháborító, hogy egy olimpián így elbánnak emberekkel. Senkinek nem kívánom, hogy ezt átélje. (...) Akad olyan pillanat, amikor ezen töprengve nagyon ideges tudok lenni"

- mondta Lőrincz Viktor.

És ezeket olvastad már?