TÜZELŐÁLLÁS

Szörnyű gyanú, így került doppingszer a magyar kajakosok táborába?

Visszatér a két évre eltiltott klasszis, aki továbbra is bûnügyet szimatol az elmeszelése mögött. Különleges óvintézkedéseket tesz.
  • Szerző: vav

Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik a magyar kajakosok és kenusok második válogatóversenyét, amely az augusztusi, portugáliai világbajnokság indulóiról dönt. A viadalon részt vesz Dombvári Bence is, aki kétéves doppingeltiltása után tért vissza a sportághoz.

Dombvári a Bors-nak elmondta: továbbra is tartja, hogy a 2016-os riói olimpia előtt valaki tiltott szert csempészett az ételébe vagy az italába. Éppen ott, Szolnokon az edzőtáborban, ahol most újra versenyez.

"Ebből kiindulva eltöprengtem, hogy ilyen környezetben érdemes-e újabb erőfeszítéseket hoznom"

- jelezte a kajakos, hogy a 24 hónapos eltiltása során felmerült benne a visszavonulás is. Végül azonban a barátai, családja lelki és anyagi segítsége miatt úgy döntött, folytatja a pályafutását.

Bence a sors furcsa fintorának fogja fel, hogy edzője most éppen abban a házban lakik az edzőtáborban, amelynek ajtaját Dombvári két esztendeje nyitva felejtette, így az ismeretlen elkövető akadálytalanul juthatott be a szobájába.

Ez többé nem fordul elő, ételemet, italomat állandóan ellenőrzöm, közös hűtőszekrényt nem használok

- sorolta óvintézkedéseit a 25 éves sportoló.

A világ- és Európa-bajnok korábbi párjával, Hufnágel Tiborral indul K-2 1000 méteren.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?