TÜZELŐÁLLÁS

Szintet lépett, óriási esélyt kapott a fiatal magyar sztár

Újabb magyar játékossal bővült a világ egyik legerősebb jégkorong-bajnoksága.
  • Szerző: mv

Ifjú, 22 éves kora ellenére Galló Vilmos idén már a negyedik felnőtt világbajnokságán vett részt a magyar hoki-válogatottal. Ráadásul a fiatal csatár 2016-ban az elit vb-n mutatkozott be, azóta pedig három divízió 1-es tornán kergette a pakkot.

Nem véletlen, hogy ilyen korán bevetették, hiszen 13 éves kora óta Svédországban, vagyis egy igazi hoki nagyhatalomnál edződött. Galló az ottani utánpótlástól az élvonalig jutott, de idén úgy döntött, országot vált. A magyar válogatott csatára két évre a finn KooKoo csapatához szerződött.

"A svéd bajnoki szezon után a KooKoo hamar megkeresett, és a vezetői olyan szakmai elképzeléseket vázoltak számomra, amelyek egyértelműen segítenék a fejlődésemet" - indokolt Galló a Jégkorongblognak. A döntésemben ez játszotta a legfontosabb szerepet.

Galló igazi hokis családban nőtt fel. Két testvére is jégkorongozik. Bátyja, Illés Oroszországban és Észak-Amerikában is játszott, majd a Ferencvárosban szerepelt. Öccse, a 19 éves Olivér Svédországban szerepel, negyedik szezonját kezdi kapusként a Vallentunánál.

A finn élvonalban Galló Vilmos lesz a harmadik magyar játékos, hiszen a 24 esztendős Sebők Balázs a KalPa, míg a 27 éves Hári János a Pelicans Lahti hokisa. Sebők agyrázkódása miatt nem játszhatott a magyar válogatottban az idei vb-n, és a csapat keményen megérezte a hiányát.

A tavalyi, budapesti világbajnokságon ő volt a csapat legeredményesebb játékosa, nélküle ebben az évben csődöt mondott a támadójáték. Hári karrierje legjobb idényét zárta tavasszal a Fehérvár AV19 csapatában, ennek köszönhette a finnországi szerződését. Korábban a kanadai juniorligában, és a svéd élvonalban is szerepelt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?