TÜZELŐÁLLÁS

Szégyen, mit műveltek a focipálya szélén

Színészkedő edző hergelte a játékosokat és a szurkolókat. Kemény büntetésre számíthat a német futballszövetségtől.
  • Szerző: vav

Egy mönchengladbachi szurkoló mérgében megdobta egy pohár sörrel Heiko Herrlichet, a Német Kupa nyolcaddöntőjéből 1-0-val továbbjutott Bayer Leverkusen edzőjét.

A vendégcsapat trénere azzal húzta ki a gyufát, hogy csatárreflexszel eljátszotta a nagy halált, földre vetette magát, miután az ellenfél egyik labdáért igyekvő játékosa enyhén meglökte.

Szégyellem magam a történtekért.

Elengedtem a labdát a lábaim között, hogy a Gladbach ne tudja gyorsan bedobni. Nem kellett volna, hülyeség volt. Aztán Zakaria kicsit meglökött, mire elestem. Állva kellett volna maradnom, ez tiszta sor

– sajnálkozott utóbb Herrlich, aki egykor játékosként a Dortmundban lett válogatott sztár, de korábban évekig volt a Mönchengladbach csatára is.

A megbánás nyilván enyhít majd a várható büntetésén. Herrlich ügyében ugyanis fegyelmi vizsgálatot indított a Német Labdarúgó-szövetség. A Bild emlékeztet, hogy a futballvezetők különösen szigorúan bírálják el a hasonló eseteket, hiszen az edzőknek a pálya szélén példaképként kell viselkedniük. A tetteikkel sem a játékosokat, sem a szurkolókat (a helyszínen vagy akár a képernyők előtt) nem botránkoztathatják meg.

Herrlich kínos előadása megihlette az internet népét is, megindult a mémeső:

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?