TÜZELŐÁLLÁS

Szédületes magyar siker, Egerszegi Krisztina kedvencét ünnepli Európa

Holtversenyben lett 2018 második legjobb ifjúsági korú sportolónője Késely Ajna. A fiatal úszóbajnok jobban izgult, mint egy versenyen.
  • Szerző: HBK

Az Európai Olimpiai Bizottság tagjainak szavazata alapján Késely Ajna – holtversenyben egy másik jelölttel – lett 2018 második legjobb ifjúsági korú sportolónője Laura Stigger kerékpárversenyző mögött.

A Kőbánya SC úszója fantasztikus éven van túl, az ifjúsági Európa-bajnokságon hét érmet, köztük öt aranyat nyert, nem sokkal később Glasgow-ban a felnőtt sportolók mezőnyében két ezüst- és egy bronzérem volt a mérlege, utána pedig három aranyat nyert az ifjúsági olimpián.

„Egyenesen a százhalombattai rövid pályás bajnokságról érkeztem Gyuri bácsi kíséretében Marbellába, az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlésének otthont adó tengerparti városba, és az igazat megvallva csak itt értesültem arról, hogy milyen nagy eseménynek a résztvevője lehetek.

Büszke vagyok arra, hogy a nevem felkerült a díjvárományosok listájára, még inkább a végső helyezésemre.

Amikor arra kértek, hogy álljak ki a nemzeti olimpiai bizottságok vezetői és a díszvendégek elé, szavamra mondom,

jobban izgultam, mint egy úszóversenyen.

Az angol nyelvet választva számoltam be arról, mekkora megtisztelés számomra a szavazás eredménye, aztán felsoroltam az idei legnagyobb eredményeimet, majd azt is elmondtam, hogy

minden az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával kezdődött, az ő ihletésével, biztatásával és tanácsaival.

Az alig kétperces időkeretembe annyi még belefért, hogy megemlékezzek a családomról, a testvéremről és a csodálatos kiskutyámról”

– nyilatkozta Ajna az SzPress Hírszolgálatnak.

Egerszeginek egyébként 2012-ben, a gyerekbajnokságon akadt meg a szeme az akkor 11 éves Ajnán, akit első látásra megkedvelt. Azóta minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen a kedvencének.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?