TÜZELŐÁLLÁS

Szalai a legnagyobb ráfizetés: 1,5 milliárdért méri a góljait

Bepöccent a német sajtó a nyilatkozatstopot hirdető magyar csatárra. A statisztikák alapján a falusi csapat legnagyobb és legdrágább melléfogásaként emlegetik.
  • Szerző: VaV

Kikezdte a német sportsajtó a dacosan egy kukkot sem nyilatkozó Szalai Ádámot. A Bild felhívta a figyelmet: a magyar válogatott csatára lehet a Hoffenheim történetének legnagyobb melléfogása. A lap ezt számokkal bizonyítja.

Szalai Ádám a gyenge Schalke-szezonja után, tavaly a Hoffenheimnél is kudarcot vallott. Pedig a vételárát és az évi mintegy 3 millió eurós (930 millió forint) fizetését tekintve, összesen 20 millió eurójába (6,2 milliárd forint) kerül a Bundesliga-klubnak.

Ehhez képest, a „Falusiak” támadói közül a játékpercei arányában a leggyengébben teljesített a maga 4-4 góljával és gólpasszával. Azaz eddig több mint 1,5 milliárdjukba került egy-egy gólja.

Még nagyobb a konkurencia

Idén sem lesz könnyű törlesztenie az árát, hiszen két újonnan igazolt középcsatár is az ő posztjára érkezett. Mark Uth, és a Dzsudzsák Balázs moszkvai csapatától, a Dinamótól elcsábított, korábbi német válogatott csatársztár, Kevin Kurányi is előtte van a sorban. Ugyanez igaz az eddigi csapattárs Kevin Vollandra is. Szalai így már csak a negyedik támadó a keretben.

A cikk szerint hiába dolgozik újabban keményen, és hiába dicséri a hozzáállását Markus Gisdol vezetőedző is, már csak az a kérdés, hogy a rossz befektetésnek bizonyult Szalait melyik klub venné meg. Azaz: mennyit menthet meg az elpasszolásával a Hoffenheim a rá szánt vagyonból. Közben a piaci értéke (most 4,5 millió euró – 1,4 milliárd forint) két év alatt a harmadával csökkent.

A Werder Bremen kívánságlistáján állítólag szerepel a neve, de kérdés, hogy a magyar légiós egyáltalán hajlandó-e csapatot váltani. Ha marad, akár a kispadon ücsörögve is többet kereshet, mint Brémában.

És ezeket olvastad már?