TÜZELŐÁLLÁS

Storck lépett, Szoboszlait lenyúlnák az osztrákok

Vajon miért sietteti Bernd Storck szövetségi kapitány a 16 éves ifjú szerepeltetését a felnőtt válogatottban?
  • Szerző: mv

A horvátországi U17-es Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozta a magyar válogatott azzal, hogy elsőként jutott tovább csoportjából.

Játékosaink közül leginkább Szoboszlai Dominik nevét emlegették, aki bombagóljaival már a selejtezőkön is remekelt, az Eb-n pedig a Feröer elleni két találatával jelezte, tényleg kivételes tehetség.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is így gondolhatja, mert az utánpótlás Eb után jelezte, a júniusi Oroszország és Andorra ellen készülő keretébe az U17-esek közül is meghív játékost. Erre pedig kétség kívül Szoboszlainak van a legnagyobb esélye.

Miért siet Storck?

Amíg azonban Szoboszlai utánpótlás szinten kiemelkedik, fizikálisan még aligha alkalmas arra, hogy a felnőttek között szerepeljen. De akkor miért sietteti Storck a szerepeltetését? A %% információja szerint a szövetségi kapitány ezzel próbálja őt „levédeni”, mert az osztrák szövetségnél is szemet vetettek rá.

Szoboszlai október óta a Salzburg játékosa, vagyis tudásával Ausztriában is tisztában vannak. Ha azonban Szoboszlait „gyorsan” pályára küldjük a felnőtt válogatottban, az osztrákoknál már nem szerepelhet.

Szoboszlai százéves rekordot dönthet meg

Ha Storck játszatja, Szoboszlai lesz az utóbbi 100 év legifjabb játékosa a magyar válogatottban. A 184 centis, 70 kilós, 16 éves ifjonc a székesfehérvári Főnixben nevelkedett, ahol édesapja volt az edzője.

A következő célja, hogy bekerüljön a Lieferingbe, a Salzburg másodosztályú fiókcsapatába. Úgy fest, előbb lesz belőle válogatott, mint klubjátékos felnőtt szinten…

Garicsról már lecsúsztunk

Habár Garics György Szombathelyen született, idehaza nem láttak benne fantáziát, ezért 2006-ban az osztrák válogatottat választotta. Azt az Ausztriát, amelynek jelenlegi keretében több honosított játékos szerepel, az egykori Jugoszláviából, Törökországból, de még Pakisztánból is „igazoltak” focistát.

Nem beszélve a legnagyobb klasszisukról, David Alabáról, aki habár Bécsben született, de filippínó és nigériai felmenőkkel rendelkezik. Ezek után talán nem meglepő Storck gyors reakciója… 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?