TÜZELŐÁLLÁS

Stieber akkor kap társat, ha a szurkolók fizetnek!

Ezermilliárdokra rúg a vagyona, mégis a drukkerekkel fizettetné az erősítést a Hamburg dúsgazdag mecénása. Pénz híján megint a kiesés réme fenyeget?
  • Szerző: VaV

Elzárta a pénzcsapot a Hamburger SV dúsgazdag tulajdonosa. A mintegy 12 milliárd dolláros (3500 milliárd forintos) vagyonnal rendelkező Klaus-Michael Kühne szerint ezentúl fizessék a szurkolók, ha új játékost akarnak a csapatukba.

A nagy múltú német csapatnál az utóbbi években mindig az idős üzletember nyúlt mélyen a zsebébe, ha pénz kellett. Legutóbb növelte a részvénycsomagját, megvásárolta a stadion névhasználati jogát is – mindezt milliárdokért. Most azonban elege lett, hogy sikerélmény nélkül költ az utóbbi két évben csak osztályozón bennmaradt klubra.

Kühne egy rádióinterjúban elmondta: muszáj lenne igazolni pár játékost, hogy Stieber Zoltánék legalább a mezőny közepét megcélozhassák.

A támogató most annak ellenére is szüneteltetné a fejőstehén szerepét, hogy retteg a kieséstől. Még akkor is, ha a csapat meglepetésre megnyerte a négycsapatos Telecom Cup felkészülési tornát, méghozzá az Augsburg, a Mönchengladbach és a Bayern München előtt.

A hamburgiakhoz fordulnék segítségért. Kis összegeket is szívesen fogadnánk, de nem veszi elő senki a pénztárcáját. A klubnak jobban kellene mozgósítania a szurkolókat, hogy adakozzanak.

Sokat elmond a hamburgiak pénztelenségéről, hogy a HSV korábbi játékosa, Thomas von Heesen fizette a legutóbbi erősítést. A 19 éves török tehetséget, Batuhan Altintast további 4-5 tini követheti hasonló módon. Üzleti partnereivel együtt Von Heesen fizeti a kiszemeltek leigazolását. Ha a klubnál fejlődve továbbadják őket, vagy szerződést hosszabbítanak velük, akkor részesednek a haszonból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?