TÜZELŐÁLLÁS

Sosem találod ki, mire vágyik Liu Shaolin Sándor

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó akar lenni a befejező emberek királya. Salt Lake Cityben újabb lépést tett ennek irányába.
  • Szerző: HBK

Folytatták remek szereplésüket a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók, akik vasárnap a Salt Lake Cityben rendezett világkupa-állomáson is begyűjtöttek három érmet.

A múlt héten Calgaryban világcsúccsal győztes férfi négyesben egy változtatás volt, az egyaránt ötkarikás aranyérmes Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett ezúttal Krueger Cole helyett Varnyú Alex kapott szerepet. A kvartett így is diadalmaskodott, sőt ebben a számban ritkán látható rajt-cél győzelmet aratott, azaz az éllovas pozíciót egy pillanatra sem adta át.

Nem sokkal korábban a magyar vegyesváltó története első vk-diadalát aratta, igaz, ez a szám egy hete Calgaryban debütált a programban. Az elődöntővel ellentétben ezúttal a magyarok a legerősebb összeállításban szerepeltek, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mellett a Liu fivérek indultak Krueger Cole és Burján helyett. A verseny a célban dőlt el, Liu Shaolin 7 ezreddel (!) előzte meg a holland Sjinkie Knegtet.

„Nem terveztem ilyen izgalmasra a befutót – mondta nevetve Liu Shaolin. – De ha már a múlt héten levadásztam Knegtet, gondoltam, megpróbálom újra.

A befejező emberek királya címre török!

A két aranyérem mellett egy bronzot is begyűjtöttek a mieink, Liu Shaoang egyéniben országos csúccsal nyert bronzérmet 500 méteren.

Annyi érem esett ránk ezen a két versenyen, ilyen sikeres szerepléssel nem kalkuláltam én sem.

Örülök, hogy így indítottuk a szezont, igyekszünk ezt is a kellő alázattal kezelni, ugyanazokkal a gondolatokkal menetelni tovább, mint amelyek az első két világkupára is idehoztak minket”

nyilatkozta a válogatott edzője és menedzsere, Bánhidi Ákos a szövetség honlapjának.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?