Létrehozva: 2015.11.05.

Sikerül kútba lökni az ország egyik legnépszerűbb csapatát?

Bekõ Balázs Miskolcra érkezése óta kilátástalan a diósgyõri focicsapat. A klub csütörtökön a gyenge eredmények ellenére kiállt az edzõ mellett. Ennyit érnek a semmit is jól megmagyarázó nyilatkozatok?

Az utóbbi időben mintha szép lassan eltűnnének a klasszikus magyar futballedzők a pálya környékéről. Pintér Attilát részben a szurkolók tiltakozása miatt nem vitte Fehérvárra a Videoton tolódni, Csank János már hosszú ideje maximum a másodosztályban mormoghat a bajsza alatt, Várhidi Péter épp most vonult vissza Szigetszentmiklósról kicsit pihenni.

Az alternatív magyar futballvalóság megteremtője, Mezey György pedig szerencsére pár csak a pro-licenszes edző szavakat motyogja valahol magában. Egyetlen mohikán tartja még a régi iskolát, a fiatal Bekő Balázs, aki jól tudja, hogy igazából nem megnyerni kell a meccseket, hanem elmagyarázni, miért nem nyerte meg.Bekő Balázs valamiért a magyar futballközeg egyik legtehetségesebb edzőjének lett kikiáltva. Jelenleg a DVTK edzője, ezen kívül egy évig irányította a nyáron kizárt Kecskemétet, velük a kilencedik helyen végzett.

Mintha szobafestők oktatnának művtörit

Jelenleg a miskolciakkal is ott áll, de egész más körülmények között: Kecskeméten ünnepelték a földön csúszó védekezéssel és talált gólokkal operáló játékot, de az erősebb kerettel, jó anyagi háttérrel és mellesleg szurkolói elvárásokkal is rendelkező Diósgyőrnél nagyjából úgy fest a produkciója, mintha szobafestők oktatnának művészettörténetet.

Bár a klub a gyenge eredmények ellenére csütörtökön megerősítette posztján az edzőt, a pletykák szerint a harmadosztályba zavarná el a csapat a tartalékokat edzeni, mert túl drága lenne felbontani a szerződését.

Bekő Balázs ráadásul tanult a legendás Mezey György-féle iskolából, ugyanis bármelyik meccs utáni nyilatkozatából tud úgy tűnni, mintha egészen mást nézett volna az azt megelőző 90 percben. Ezzel csak az a baj, hogy 2015-ben már nagyon pontos statisztikák érhetők el, ezeket pedig elég vicces összevetni az edző mondataival. Íme az augusztus vége óta leadott műsora, a végén fontos tanulságokkal.

Lövés: 14-6. Kapura lövés: 5-2.

„Nem vagyok elégedetlen, mert azt láttam, amit kértem, megalkuvás nélkül játszott a csapat. Az előző mérkőzésekhez képest harcosabban játszottunk, mindenki százszázalékosan odatette magát a fizikális küzdelemben, korábban csak fociztunk.”

Lövés: 21-13. Kapura lövés: 9-5.

„Kockáztatni kellett és menni előre. Ez megtörtént, azonban ebben a játékban mindig benne van az is, hogy kinyílik a csapat, és az ellenfél előtt adódnak lehetőségek. A Békéscsaba ráérzett erre, masszív védekezésből próbáltak kontrázni, benne volt a pakliban, hogy egyszer-kétszer el tudnak menni.

Lövés: 9-19. Kapura lövés: 3-10.

„Az elején belealudtunk, szerencsére megúsztuk a Puskás Akadémia lehetőségeit, nem is értettem, miért voltunk ennyire óvatosak és bizonytalanok. Ezt követően belejöttünk, látható volt, hogy bőven van keresnivalónk.”

Lövés: 20-8. Kapura lövés: 9-3.

„Teljesen másként alakult volna a mérkőzés, ha megadják Novothny Soma gólját. Azt gondolom, hogy jól is játszottunk, nem tudom bántani a csapatot a vereségért. Kemény csata, nagy fizikai harc volt, amibe jól beleálltunk.”

Lövés: 8-10. Kapura lövés: 3-3.

Becsülettel tettük a dolgunkat, dolgoztunk rengeteget, fegyelmezettek voltunk. Sajnáljuk a kihagyást, mert ahogy mondtam, ez egy egygólos találkozó volt, amit megnyerhettünk volna.

Lövés: 30-9. Kapura lövés: 12-5.

„Agresszív letámadást játszó Vasasra számítottam, akik hozzánk hasonlóan sokat dolgoznak és tesznek a győzelemért, azonban ma nekünk sikerült jobban. Több jó momentumunk volt, amiből az egyiket gólra tudtuk váltani és ezzel megnyertük a mérkőzést.”

Lövés: 2-21. Kapura lövés: 2-11.

Bosszantó, hogy két olyan gólt kaptunk, amikor nem az emberelőnyét használta ki az FTC, hanem két buta gólt ajándékoztunk nekik.

Lövés: 16-8. Kapura lövés: 7-2.

Jól játszottunk, csak gratulálni tudok a csapatomnak, nem érdemeltünk vereséget.

A listából kiderül, hogy Bekő Balázs klasszikus magyar edző módjára folytat harcot a valósággal. A DVTK nemcsak az említett nyolc meccsen, hanem a szezonban sem játszott olyan mérkőzést, amin többször lőtt volna kapura, mint az ellenfele, a Bekő mentségére felhozott stabil védekezést pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy összesen egy csapat van a mezőnyben, ami több gólt kapott.

Tudjuk, hogy egy meccs komplex, és nem mindig a többször kapura lövő csapat a jobb, nem olvasható ki minden a statisztikákból. De a statisztikák azokat a pontokat sem mutatják a DVTK idei eredményeiből, amik a 90. perc után szerzett gólokkal jöttek össze (sorozatban három meccsről van szó), és a meccseken mutatott játékot sem.

A végső kérdés az, hogy vajon sikerül-e a másodosztályba száműzni a magyar foci jelenleg legkevésbé megértett zsenijének az ország második legnépszerűbb csapatát, vagy végül a rajta kívül mindenki más által látott valóság győz?

(A statisztikák az InStat oldaláról származnak.)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

magyarnemzet.hu

Olyan fejlesztés történik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, amire nagyon régen vártak

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

„Húzz már el innen!” – Szoboszlait nem kímélik, betelt a pohár a szurkolóknál

TÜZELŐÁLLÁS

Hiába toloncolták ki, Boris Becker a börtön után nagy húzásra készül

TÜZELŐÁLLÁS

„A nyerés tudományát gyakorolni kell” - először járt Párizsban a magyar világbajnok

TÜZELŐÁLLÁS

Ezt látni kell, Verstappen kiröhögte az egymást anyázó riválisait - Videó