TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Schumacheréknél, doppingbotrány miatt vizsgálódnak

Ilyen faramuci helyzet sem volt még az F1-ben. Még el sem kezdődött az idei szezon, de máris balhé van a Mick Schumachert bevető Haas istállónál.
  • Szerző: Ripost

Nem elég, hogy a csapattársa a szintén újonc botrányhős, Nyikita Mazepin, a pályafutása első F1-szezonjára készülő Mick Schumacher az új versenyautója miatt is idegeskedhet. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának csapata, a Haas amerikai létére orosz színekre festette a masinát, lévén a főszponzora az Uralkali műtrágyagyártó és -forgalmazó vállalat, amit Mazepin milliárdos apja birtokol. Csakhogy ezt nem engedné a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mick Schumacheréknél máris áll a bál

Mick Schumacheréknél máris áll a bál
Fotó: Instagram

Hogy egyáltalán mi köze a WADÁ-nak a Schumacher-csapatának F1-es autóinak lakkozásához? Az, hogy az oroszokat 2022-ig eltiltották rendszerszintű doppingolás miatt. Addig egyetlen orosz sportoló sem versenyezhet hazája színeiben, így Mazepin overálján vagy sisakján sem szerepelhet a zászló szimbóluma – hát hogy szerepelhetne az autóján?!

„Tudatában vagyunk ezzel az esettel, és vizsgáljuk az illetékes hatóságokkal”

- válaszolta a WADA a német Bild kérdésére.

Ennek ellenére a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) áldását adta a Haas festésére, azzal az indoklással, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság oroszok elleni verdiktje nem tiltja általánosságban az orosz trikolór színeinek használatát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Haas F1 Team (@haasf1team) által megosztott bejegyzés

„Én ebben csak a csapat színeit látom, és örülök, hogy ezzel az autóval hajthatok a pályára. Ha ezek a csapat színei, boldog vagyok velük, ha pink lenne, akkor pinket vezetnék. Ha gyors lesz és jól vezetem, engem nem zavar”

- mondta diplomatikusan Mick Schumacher a versenygépe festéséről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?