TÜZELŐÁLLÁS

Végre Schumacher állapotáról nyilatkoztak, ez vár a legendára

Súlyos balesete óta Michael Schumacher állapota foglalkoztatja a közvéleményt. Végre egy neurológus nyilatkozott róla.
  • Szerző: Ripost

Teljesen soha nem fog felépülni a sérüléséből Michael Schumacher, hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta, aki 2013-ban síbalesetet szenvedett – írta a TheJudge13 oldal, amely cikkében a milánói kóma-kutatóközpont neurológusát, Matilde Leonardit idézi. Schumacher állapota nem változott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schumacher állapotáról beszélt az olasz neurológus

Schumacher állapotáról beszélt az olasz neurológus (Fotó: AFP)

„Továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy létezik olyan őssejt alapú kezelés, ami megoldást jelentene az ilyen betegségekre. Michael Schumacher soha nem fog teljesen felépülni. Ébren és tudatánál lehet, kinyitja a szemét, megmozdítja az ujját és a fejét, de önállóan nem tud felkelni. Ez egy olyan minimális tudatállapot, amely éveken át tarthat, bármilyen javulás nélkül.”

Ugyanezen a véleményen volt korábban a svájci idegsebész, Erich Riederer is. Szerinte Schumacher balesete után túl sokat vártak az operációval, előbb kellett volna csökkenteni a nyomást a német sztár koponyájában. Ahogy múlt az idő, úgy roncsolódott egyre jobban Schumacher agya.

Schumacher állapota tabu

Schumacher 2013. december 29-én, síelés közben szenvedett balesetet a Francia Alpokban található Méribelben. Onnan előbb helikopterrel Moutiers-be, majd a grenoble-i egyetemi kórházba szállították. A sztár családja hírzárlatot rendelt el, nem közöltek semmit az állapotáról, azóta se tudni szinte semmit. Néhányan látogatják, legtöbbször Jean Todt. A Ferrari korábbi csapatfőnöke időnként nyilatkozik róla, de konkrétumokat ő sem árul el, illetve aligha mondhat bármit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?