TÜZELŐÁLLÁS

Saját cégeikből is milliókat kaszálnak válogatott futballistáink

Nemcsak a pályán, az üzleti életben is otthonosan mozognak a magyar foci sztárjai.
  • Szerző: Sz. Zs.

Azt eddig is tudtuk a legsikeresebb magyar futballistákról, hogy egyesek imádják a luxusautókat, mások szívesen nyaralnak például Ibizán, a Maldív-szigeteken vagy éppen a katalán tengerparton, s megint mások elegáns ingatlanokra költik a pénzüket. Arról azonban nemigen hallani, miként fektetik be a pályafutásuk során megkeresett - és el nem költött - (száz)milliókat.

Nos, a franciaországi Európa-bajnokságot megjárt 23 kerettag közül 8 játékos nevét adja ki az egyik céginformációs szolgáltató keresője. A hvg.hu összeállításából kiderül, a szürke mackónadrágjával nemzetközi sztárrá lett Király Gábor a sportágon belül maradt, és kapusiskolát működtet, a kft. azonban alapvetően veszteséges.

Dzsudzsák Balázs egy ingatlanfejlesztő cégnek volt társtulajdonosa, de már kiszállt. Mostanság viszont egyes hírek szerint egy épülő debreceni plázában szerzett jelentős tulajdonrészt.

Az ingatlanbizniszben lát fantáziát Priskin Tamás és Gera Zoltán is, ugyanakkor a Fradi középpályása egy szállítmányozási vállalatban is résztulajdonos.

Az építőiparban érintett egy, részben Stieber Zoltánhoz köthető kft. A cégadatok szerint igen jól megy Szalai Ádám fémmegmunkáló kft.-jének,

tavaly 25 millió forintos nyereséggel zárt.

Érdekesség, hogy Juhász Roland vállalkozása készételt gyárt, Böde Dánielé pedig zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozik.

És ezeket olvastad már?