TÜZELŐÁLLÁS

Ronaldo óriási botrányt okozott Budapesten

Vihar egy pohár kólában? Dollármilliárdokban mérhető a kár. Pogba is beszállt, döntöttek a sztárok: mehet a levesbe a kóla és a sör.
  • Szerző: Ripost

Jópofa közjátékként vagy Cristiano Ronaldo sokadik hisztijeként is felfogható, amit a címvédő portugál válogatott szupersztárja tett a magyarok elleni Eb-csoportmeccs előtt. Csakhogy a színfalak mögött óriási perpatvar kerekedhet a történtekből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

CR7 nem csak a góljaival, a grimaszával is kiverte nála a biztosítékot

CR7 nem csak a magyar válogatottal bánt el, de a foci-Eb szponzorával is
(Fotó: AFP)

A 36 éves klasszis nem titkolt felháborodással, már-már undorodva tette el maga elől a budapesti sajtótájékoztatóra odakészített kólásüvegeket („Coca-Cola, bah!”). Ronaldo aztán tüntetőleg felmutatta a vizespalackját („Víz” – mondta jelentőségteljesen), majd még durcásan dünnyögött a bajsza alatt valamit.

Az egészséges életmódjáról is híres gólzsákot utánozta a franciák csillaga, Paul Pogba is: ő hasonló helyzetben egy sört pakolt le az asztalról a földre.

Márpedig ahogy a Ronaldónak nem tetsző Coca-Cola, úgy a Heineken is a foci-Eb hivatalos szponzora. A zsíros támogatásért cserébe aligha ezt várja el a két cég. Pláne, hogy CR7 színpadias akciója után, fél óra alatt 4 milliárd dollárt (mintegy 1160 milliárd forintot) estek a Coca-Cola részvényei!

A hírek szerint darabonként 56,1 dolláros értékről 55,22-re visszesett kólarészvények miatt persze nem kell különösebben aggódnia a világcégnek. A koronavírus-járvány kezdetén 59,95-ről 38,30 dollárra zuhant a részvényei ára, idővel mégis visszatért az eredeti érték közelébe. Ronaldo lázadásának eredménye tehát legfeljebb vihar egy pohár vízben (pontosabban kólában), de az is biztos, hogy a konszern számon kéri az UEFA-t, hiszen nem ilyen támadásokat vár el a szponzorációjáért cserébe.

Hogy tudatosan, vagy sem, Ronaldo az egészségtelen életmód mellett egy másik dologra is nemet mondott a kólás palackok arrébb pakolásával. Ez pedig a környezetszennyezés. A kétezres évek egyik legnagyobb problémája a műanyagszennyezés, amiben Coca-Cola az élen jár. A természetbe kerülő szemét legnagyobb része műanyag, a műanyagszemét legnagyobb részét pedig a műanyagpalackok teszik ki. Cristiano Ronaldo ezzel a gesztusával – hogy elutasította az egyik legnagyobb szennyezőt – könnyen lehet, hogy többet tett a környezetért, mint bárki az utóbbi időben.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?