TÜZELŐÁLLÁS

Riadót fújt Hargitay! Olimpiai aranyakba kerülhetnek a botrányok

Irdatlan károkat okozhat, Rióban visszaüthet az úszóbalhé. Az új kapitány kiállt Gyárfás mellett.
  • Szerző: vav

Kiss László utóda, Hargitay András meghúzná a vészféket. Az úszók új szövetségi kapitánya fájlalja, hogy egy hónappal az Európa-bajnokság előtt, a riói olimpia közeledtével valóságos össztűz zúdul a magyar úszósportra, ami irdatlan károkat okozhat.

Hargitay végre nyugalmat szeretne a sportágban, és legfőképpen nyugodtan dolgozni - derül ki az úszószövetség Facebook-oldalán megjelent nyilatkozatában.

Kiss László 55 év után előhúzott ügyét sajnálatosnak tartja, de szerinte elődje lemondásával a sportág szempontjából ez a fejezet lezártnak tekinthető. Csakhogy ennek ürügyén újabb és újabb eseteket kreálnak - utalt a Hosszú Katinka-ügytől a botrány miatt kiszállt szponzoron át a doppingolásig számos témára.

„A legnagyobb szeretet hangján szóltam Hosszú Katinkáról az M4 Sport7fő című adásában, elmondtam, kívánom neki, hogy ha külön utakon járva is, de eredményesen készüljön fel az olimpiára, és érje el azt, amit mindannyian szívből kívánunk neki - ebből a szempontból másodlagos, hogy beszélünk-e vagy sem” - magyarázta Hargitay, hogy félreértették a szavait, amikor azt emelték ki, hogy nem beszél a legnagyobb sztárunkkal.

A szakvezető szerint a magyar úszósport sem a medencében elért eredményei, sem - Gyárfás Tamás elnök vezetésével - a sportdiplomácia terén nemigen dacolhatna sikeresebben a nagyhatalmakkal, mint az utóbbi években. A "régmúltból előbányászott dolgok" helyett az úszásra és a munkára kéne koncentrálnia mindenkinek.

"Szeretnénk végre dolgozni. Az olimpia évében egy sportágnak nyugalomra van elsősorban szüksége, hiszen

minden egyes nap, ami felszított, oktondi kampányok jegyében telik, duplán-triplán üt vissza később, amikor századmásodpercek döntenek a medencében

- hangoztatta Hargitay, aki közös érdeknek nevezte, hogy a tavaly 122-1-es szavazati aránnyal öt évre bizalmat kapó elnök, Gyárfás Tamás tovább menedzselje a sportágat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?