TÜZELŐÁLLÁS

Lázadás tört ki a Real Madridnál, tíz sztárfocista fenyegette az elnököt

Megtorpedózták az új edző kinevezését? Sajtóértesülés szerint óriási belső feszültségeket gerjesztett az olasz tréner érkezésének híre.
  • Szerző: Ripost

Zinédine Zidane távozása után mindenképpen olasz edzőt akart kinevezni futballcsapata élére a Real Madrid. Erre utal, hogy miután Massimiliano Allegri (az utóbbi években már másodszor) kikosarazta Florentino Pérez elnököt, előbb Antonio Conte tűnt befutónak – hogy aztán váratlanul Carlo Ancelotti térjen vissza a királyi gárda kispadjára. A furcsa történések magyarázatára a brit Times egyik újságírójának podcastjében derült fény.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ramos (balra) és a többiek megvétózták Conte madridi kinevezését?

Ramos (balra) és a többiek megvétózták Conte madridi kinevezését?
Fotó: AFP

A friss olasz bajnok Internazionalétől az anyagi megszorítások miatt menekülő Contéból nem kértek a Real sztárjai – tudta meg Duncan Castles. Úgy értesült, hogy tíz (meg nem nevezett) játékos jelezte Péreznél:

„Ha ő jön, mi megyünk!”

Hogy a fentieknek lehet alapja, jelzi: a Real védőklasszisa, Sergio Ramos már 2018-ban nyilvánosan szót emelt Conte akkor is szóba került kinevezése ellen – emlékeztet a Bild.

„A tiszteletet ki kell érdemelni, nem lehet kötelezővé tenni. Végeredményben az edző taktikai tudásánál fontosabb az, hogyan fogadják az öltözőben”

- utalt Ramos akkor a sajátos módszereiről híres, forrófejű, örök békétlen olasz trénerre.

Conte a JUventus után az Intertől is sikerek után, de haraggal lépett le

Conte a Juventus után az Intertől is sikerek után, de haraggal lépett le
Fotó: AFP

A Real egyébként a Bajnokok Ligája őszi csoportkörében oda-vissza legyőzte Conte Interét (3-2, 2-0), amely negyedik helyezettként esett ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?