TÜZELŐÁLLÁS

Reagált Gyárfás, ezt üzeni a magyar úszóelnöknek

A FINA alelnöke azt mondta, hogy mindig a magyar úszók érdekeit képviseli.
  • Szerző: HBK

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Bienerth Gusztáv reméli, hogy a nemzetközi szövetségben (FINA) dolgozó magyar képviselők Hosszú Katinka érdekeit fogják képviselni. Mint ismert, a FINA alelnöke az a Gyárfás Tamás, aki Bienerth előtt a MÚSZ elnöke volt.

Katinka már június elején írt egy felháborodott üzenetet, amikor a FINA megváltoztatta a világkupa-sorozat szabályait. Ennek értelmében Hosszú kevesebb versenyen vehet részt, kevesebb érmet és pénzdíjat zsebelhet be. Ennél is rosszabb, hogy a felkészülését is hátrányosan érinti a döntés.

„A Magyar Úszó Szövetség elnökeként én személyesen is mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a vita rendeződjön a nemzetközi szövetség és Hosszú Katinka között”nyilatkozta a TV2 Tények című műsorának Bienerth.

„Nagyon remélem, hogy a FINA-ban dolgozó magyar, Magyarországot képviselő tisztségviselők a magyar úszók és Hosszú Katinka érdekeit fogják képviselni” – tette hozzá az elnök, üzenve Gyárfásnak is.

Nem kellett sokat várni a válaszra, Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke, a LEN gazdasági vezetője az MTI megkeresésére elmondta: ahogy a múltban és mindenkor, Magyarország és a magyar úszók érdekeit képviseli.

„Bienerth Gusztávnak a korábbi közleményében megfogalmazott felszólításától függetlenül magam is arra ösztönöztem a FINA vezetését, hogy a nemrégiben kiadott szabályzatot újfent módosítsa. A FINA Bureau meg is szavazta, hogy az összetett győztesének pénzdíját 100 ezerről 150 ezer dollárra emeljék, így a legjobbak a három etapgyőzelemért járó 50 ezres bónusszal együtt 300 ezer dollárhoz is juthatnak.”

A magyar sportdiplomata arra is felhívta a figyelmet, hogy két hét múlva sorra érkeznek a FINA-vezetők a 17. világbajnokságra, ahol nekünk, házigazdáknak változatlanul törekednünk kell arra, hogy velük ápolt jó kapcsolatok fennmaradjanak.

„A vendéglátónak ez egyébként kötelessége, de közvetlen érdekünk is, hiszen július 17-én itt születik döntés a 2022-es és 2024-es rövidpályás vb helyszíneiről is" - mondta Gyárfás Tamás. „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján mondhatom: a mindenkori magyar sportdiplomáciai érdekeket szerencsésebb a színfalak mögött érvényesíteni, és egyszersmind hatékonyabb is.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?