TÜZELŐÁLLÁS

Ránéztek Hamilton vagyonára, hihetetlen, mi derült ki

A brit sztár lett a valaha volt legjobban fizetett Forma-1-es pilóta. A Mercedes versenyzője Michael Schumachert taszította le a trónról.
  • Szerző: HBK

Lewis Hamiltonnak sikerült megdöntenie Michael Schumacher egyik legelképesztőbb rekordját: a Forbes című gazdasági lap kiszámolta, hogy a brit versenyző lett a valaha volt legjobban fizetett Forma–1-es pilóta 435 millió euróval (140 milliárd forint).

A kereseti listát hosszú évekig a hétszeres F1-es világbajnok német legenda vezette 413 millió euróval. 2012-es visszavonulása után Schumi értelemszerűen már nem kaphatott több fizetést, így Hamilton beugrott elé, köszönhetően a tavalyi szerződéshosszabbításának. A Mercedesszel kötött új megállapodás értelmében az ötszörös világbajnok pilóta évi 45 millió eurós gázsit vághat zsebre, ebbe a bónuszok is beleszámítanak.

Azt fontos megjegyezni, hogy a Forbes kizárólag az alapfizetéseket és a bónuszokat vette figyelembe, a szponzoroktól kapott összegeket és a sportágon kívüli üzleti tevékenységből befolyó pénzmennyiséget nem. Az összvagyont tekintve ugyanis még mindig Schumacher az ász, az ő bevételét 2017-ben 890 millió euróra saccolta a szaklap.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?