TÜZELŐÁLLÁS

Óriási balhé volt a magyar focipályán, durva büntetés lesz belőle

Drágán megfizethetnek a pályára rontó, majd a bírók után rendőrökre támadó szurkolók.
  • Szerző: vav

Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, aki tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára vonult, majd rendőrökre támadt - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Felidézték: 2018 májusában a baranyai megyeszékhelyen játszották a PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzést, amely a 90. percben döntetlenre állt. A hazai csapatnak a feljutáshoz győznie kellett volna. A 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére - lesre hivatkozva - érvénytelenítette a pécsiek gólját. A szurkolók - köztük a vádlottak - felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti "B szektorból" ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre.

Ezután a vádlottak leszakították a kerítés kapuját, majd "további, ismeretlenül maradt társaikkal" bementek a pályára. Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.

Balhé a PMFC meccsén

Rendkívüli: Balhé a PMFC meccsén, oda lehet a bajnoki cím Meg nem adott szabályos gól, földühödött pécsi ultrák, rendőri jelenlét a PMFC stadionnál. Ott voltunk a mecsekeljaiak utolsó hazai mérkőzésén az FC Dabas ellen. 0:0-ás állásnál rengeteg kimaradt pécsi helyzet után, pattanásig feszülő idegek mellett, a '93 percben Beke Péter baloldalról befelé cselezett és megszerezte az áhított gólt, ám a bíró azt nem adta meg. Íme az állítólagos leshelyzet és a pályára betörő szurkolók haragja.

Közzétette: Pannon Televízió – 2018. május 27., vasárnap

 

A vádirat szerint a szurkolók a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket "felelősségre vonják", de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket, az egyik vádlottak belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére - közölte az ügyészség.

A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?