TÜZELŐÁLLÁS

Óriási balhé a Barcánál, bezárták Messiéket

Példátlan intézkedés történt. A Camp Nout is elérte a katalán önrendelkezési népszavazás körüli haddelhadd.
  • Szerző: vav

Az egységes Spanyolország támogatásaként spanyol zászlóval ellátott mezben lép pályára a Las Palmas a Barcelona vendégeként. A vasárnap délután 16.15-ra kiírt futballmérkőzés elhalasztását kérte a sztárklub a függetlenségi népszavazás során történt atrocitások miatt, de ezt a ligavezetők elutasították. Erre a Barca néhány perce kihirdette: kénytelen zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül fogadni a kanári-szigeteki csapatot:

A Las Palmas külön erre az alkalomra készíttette a mezt. A Barcelona ezt provokációnak minősítette, és biztonsági okokból döntött az üres stadion mellett.

A spanyol kormány által alkotmányellenesnek nyilvánított és betiltott függetlenségi referendum elleni rendőri intézkedések során katalán egészségügyi források szerint 38 - a katalán kormány szerint viszont több mint 300 - ember sérült meg. A komolyabb összecsapások Barcelona belvárosában történtek.

A katalán csapat hátvédje, a szókimondásáról ismert Gerard Piqué a vasárnapi incidenseket szégyenteljesnek nevezte, és közösségi oldalán megjelentetett egy fotót, amelyen épp leadja szavazatát.

 

És ezeket olvastad már?