TÜZELŐÁLLÁS

Olimpiai színvonal, a budapesti rendezést dicséri a világ

Kilenc napon át küzdöttek Budapesten a világ legjobb vívói. A rendezőket dicséri a világ.
  • Szerző: mv

Olimpiai színvonalúnak nevezte a budapesti vívó-világbajnokság rendezését a női tőr egyéniben és csapatban is aranyérmes Inna Gyeriglazova, a vb-ről tudósító újságírók szintén dicsérik a szervezést.

"Minden nagyon tetszik, magas színvonalú a rendezés" - értékelt Alekszandr Borovkov, az egyetlen orosz sportcsatorna, a Match TV tudósítója.

Hozzátette: idézné az egyéniben és csapatban is győztes tőröző Inna Gyeriglazovát.

"Õ mondta, hogy olyan, mintha olimpián lenne, az edzéslehetőségek, a szállás, az ellátás minden olimpiai színvonalú. És ha őt kérdezik, hogy rendezzen-e még vívó-világbajnokságot Budapest, egyértelmű igen a válasza." - fogalmazott.

Az orosz újságíró azért idézett egy vívót, mert - mint hangsúlyozta - egy sporteseményen mégis csak az a legfontosabb, hogy a sportolók legyenek elégedettek, nekik legyen minden adott a jó szerepléshez. Kiemelte: újságíróként is csak dicsérni tudja a rendezést. A sajtóközpont tágas, van elég hely, az internet gyors, ami neki, tv-snek különösen fontos, mivel a felvételeket gyorsan kell továbbítania Moszkvába.

Jelezte, ötödször van Budapesten, először víváson. Itt volt az utóbbi két női kézilabda Final Fouron.

"Nagyon tetszik a magyar emberek szurkolása, meglepett, hogy víváson is ilyen hangosan biztatják a magyarokat. Az orosz szurkolók is hevesek, de nem ennyire, mint a magyarok"

Megjegyezte, várja a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságot, s biztos benne, hogy ugyanilyen vendégszeretetben lesz része. Hasonlóan vélekedett Thomas Bach, az AFP tudósítója - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének névrokona.

"Itt voltam már a 2013-as világbajnokságon is, azóta négy másikról is tudósítottam. Azt mondhatom, hogy a főterem kialakítása tökéletes volt. A vívóknak maguknak is nagyon tetszett, az üzeneteikben, a Facebookon is jelezték, hogy nagyon kellemes volt benne vívni." - mondta a BOK Csarnok sajtóközpontjában az MTI-nek.

Aliser Uszmanov, a Nemzetközi Vívószövetség elnöke már a megnyitón kiemelte, hogy a résztvevő nemzetek és versenyzők számát tekintve is csúcsot dönt a világbajnokság, amely gazdag és sikeres vívómúlttal rendelkező országban zajlik.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke - olimpiai és világbajnok tőröző - pedig felidézte, hogy itt volt az 1975-ös világbajnokságon, már csak ezért is jó emlékeket őriz Budapestről. A NOB-elnök hangsúlyozta, hogy a rekordok miatt a budapesti világbajnokság minden bizonnyal mérföldkő a sportág történetében.

És ezeket olvastad már?