TÜZELŐÁLLÁS

Nincs kegyelem, kizárják a szabályszegő úszókat

Merkely Béla felügyeli az előírások betartását a bajnokságon.
  • Szerző: SK

Mától végre nemzetközi viadalon versenyezhetnek az úszók, hat hétig ugyanis a Duna Arénában rendezik a nemzetközi úszóliga futamait az elődöntőkig. A csapatbajnokságra közel 320 sportoló érkezett a világ számos országából, ők szigorú szabályokat betartva nevezhettek be a viadalra. Csak az edzésekre és a versenyekre hagyhatják el szállodai szobájukat, valamint megengedtek nekik napi 90 perc sétát a Margitszigeten, elkerülve a nagyobb tömeget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Újra benépesül a Duna Aréna (Fotó: Nemzeti Sport)

Hazai részről egy orvosi csapat ellenőrzi a feltételeket, ennek vezetője Dr. Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora kiemelte, a versenyzőkre vonatkozó szabályok érvényesek az edzőkre és a kísérőkre.

„Minden sportolónak ígéretet kellett tennie arra, hogy az előírásokat pontosan és lelkiismeretesen betartva, fegyelmezetten és egészségtudatos magatartást tanúsítva járul hozzá a hosszú versenysorozat sikeres lebonyolításához. Bízunk az adott szó hitelében és erejében, de ha csalódnunk kellene, a büntetés – így például a kizárás – nem fog elmaradni” – mondta Dr. Merkely az Szpress Hírszolgálatnak.
Az úszók érvényes, negatív koronavírus-teszttel foglalhatták el szállodai szobáikat. Sajnos már a hét elején születtek pozitív minták a kötelező reggeli szűrés után. Az érintettek 14 napos karanténba vonultak.

A szálloda mellett a versenyek alatt is kötelező a távolságtartás.

„Tilos lesz csoportképek készítése, a kézfogás, annál is inkább az ölelkezés. A maszk viselése, valamint a 2 méteres távolságtartás a medencén kívül alapvető elvárás a részvevők számára, akik a Duna Arénán belül csak előírt útvonalon haladhatnak” – mondta Merkely.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?