Létrehozva: 2020.06.25.

Nesze neked, horvát nyaralás: újra támad a vírus a szomszédban

Túlmutat a sportágon a Djokovics-botrány. Mindenkinek intő jel a balkáni teniszsztárok és egy NBA-klasszis megfertőződése.

A világelső teniszező, Novak Djokovics és az általa szervezett balkáni versenysorozat résztvevőinek óvatlansága figyelmeztető jel az egész sportvilágnak, hát még a horvát tengerparti nyaralást tervező honfitársainknak. A távolságtartásra fittyet hányó játékosok és edzőik, hozzátartozóik után egy Djokoviccsal találkozó NBA-klasszis koronavírustesztje is pozitív lett.

Fotó: Getty Images

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság újraindulása előtt bő két héttel hét NBA-kosarasról derült ki, hogy fertőzött. Arról a Nikola Jokicsról is, aki pár napja egy rendezvényen találkozott Djokoviccsal. Már csak az a kérdés, melyikük fertőzte meg a másikat...

Fotó: Instagram

A vajdasági otthonában házi karanténban maradt Denver Nuggets-center esete itt kapcsolódik az utóbbi napok teniszbotrányával, amely ezek szerint egy másik sportágra is kihatott.

A szerb világelső által megálmodott és szervezett Adria Tourra meghívott játékosok négy exjugoszláv országban teniszeztek volna egy-egy hétvégén. Már az első, belgrádi viadalt nemzetközi felháborodás fogadta. A fotók és videók tanúsága szerint a szurkolók és a sportolók sem tartották egymástól – és a csoportképre összeállt labdaszedő gyerekekkel sem – a biztonságos távolságot.

Csoportképre álltak össze az Adria Tour játékosai és a belgrádi labdaszedő gyerekek
Fotó: AFP

Ráadásul fociztak és kosaraztak is egymással, sőt az egyik szórakozóhelyen rendezett záróbulin Djokovics, Zverev és cimboráik félmeztelenül összekapaszkodva tomboltak a színpadon.

Aztán a zárai folytatást vasárnap már félbe kellett szakítani. Előbb a bolgár Grigor Dimitrovról, majd a horvát Borna Coricról és a szerb Viktor Troickiről derült ki, hogy elkapta a vírust. Azóta pozitív lett Djokovics és felesége, Jelena, valamint két edző tesztje is. Szerbia és Horvátország után Montenegróban és Boszniában is pályára lépett volna a mezőny, de ezeket az állomásokat törölték.

„Az elmúlt hónap tettei mögött tiszta szív és őszinte szándék volt. Minden esetet nagyon sajnálok. Akkor kezdtük el szervezni a tornákat, amikor a vírus gyengült. Sajnos azonban a kórokozó még mindig jelen van, ez pedig megmutatta, még mindig tanulnunk kell, hogyan tudunk együtt élni vele”

– olvasható többek között Djokovics közleményében.

Elutasította a vakcinát

Novak Djokovicsnak rá kellett döbbennie a hibáira. Már a meggondolatlan versenyszervezés előtt is több, a koronavírussal kapcsolatos kijelentésével nagy felzúdulást keltett. Áprilisban még azt bizonygatta, hogy ellenzi a védőoltást, inkább a természetes gyógyulási folyamatokban és az immunrendszer erősítésében hisz, s ha lesz vakcina a koronavírus ellen, ő nem kér belőle. Az utóbbi napok történései azonban jobb belátásra bírták, miután szembesült a veszély mértékével.

Mindez intő jel a hónapok óta tartó kényszerszünet után fokozatosan újrainduló sportágak szervezői számára (a tenisztől a labdarúgáson és a kosárlabdán át a Forma-1-ig), de ezen is túlmutat: elgondolkodtató azok számára is, akik az óvintézkedések és utazási szabályok enyhülése miatt a horvát tengerpartra készülnek nyaralni.

Fucsovics: Én is félek a vírustól

Augusztus közepén egy washingtoni tornán tervezi a visszatérését Fucsovics Márton. A magyar teniszező az M1 adásában elmondta: szerinte korai volt Novak Djokovicsék versenysorozata. „Engem is meghívtak egy belgrádi versenyre, és utólag úgy érzem, jó, hogy lemondtam, én is félek a vírustól” – mondta Marci, majd elárulta: az ATP-játékosok fórumának tagjaként tapasztalja, hogy sok teniszező elégedetlen, nem mindenki hajlandó versenyezni a jelenlegi feltételek mellett.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

mandiner.hu

A világ legboldogabb embere lett a magyar válogatottnál már leírt focista

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

Ezt nem szabad kihagyni, szupersztárokkal folytatódik a legnépszerűbb sorozat

TÜZELŐÁLLÁS

„Mintha Mészöly Kálmán jelent volna meg”- izzott a levegő az újpesti öltözőben

TÜZELŐÁLLÁS

„Csodát tehet az Eb-n a magyar válogatott" – Hrutka János sokat vár Rossi csapatától

TÜZELŐÁLLÁS

Bekeményítettek a németek az Eb előtt, ez minden magyar szurkolót érint

TÜZELŐÁLLÁS

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes baleset, Alonso miatt sérült le a sztárteniszező – videó