TÜZELŐÁLLÁS

Nagy fordulatot vehet Király Gábor karrierje

Rózsa Dániel kiszorította a kezdőből a 42 éves legendát, akiből cserekapus válhat Szombathelyen. Hétvégén ebben a szerepben is lubickolt.
  • Szerző: HBK

A tabella első helyén álló Ferencváros nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott a Haladás otthonában a labdarúgó NB I 14. fordulójában. A hazaiak kapuját védő Rózsa Dániel bravúrok sorát mutatta be, könnyen lehet, hogy ezzel bebiztosította helyét a kezdőcsapatban.

A Haladást nemrég óta irányító Horváth Ferenc már két fordulóval ezelőtt a kispadra ültette Király Gábort, akivel 2015-ös hazatérése óta először fordult elő, hogy nem kényszerűségből (sérülés vagy eltiltás miatt) maradt ki a csapatból.

A 108-szoros válogatott legendának (akit korábban a szombathelyi szurkolók is kikezdtek) így lehet, hogy meg kell barátkoznia a cserekapus szerepével, de a jelek szerint ezzel sem lesz problémája, Rózsa kivédett tizenegyese után legalábbis extázisban ünnepelt a kispadnál.

Ha nem jönnek az eredmények, változtatni kell: a taktikán, az edzésmunkán vagy a posztokon

– nyilatkozta korábban a haladas.hu-nak Király. – Voltam már ebben a szituációban többször is pályafutásom során,

tudom, hogy a frissítés jót tesz,

könnyebben átbillen a rossz perióduson egy csapat. Nekem a Haladás érdeke a legfontosabb, e szerint tekintek most is  a szituációra. Ha nem a mérkőzésen, úgy az edzésen segítem a csapatot és a kapustársaimat a minél jobb teljesítményhez, hiszen egy a célunk!”

És ezeket olvastad már?