TÜZELŐÁLLÁS

Milliós bánatpénz! Házhoz mennek bokszolóink a pofonokért

Bedák Zsolt volt a hétvége nagy magyar vesztese. Vagy mégsem? Bokszolóink komoly milliókat kapnak azért, hogy megverhessék őket.
  • Szerző: szz

Bedák Zsolt kiütése még a Fülöp-szigetekről is fájt a magyar szurkolóknak. A kispehelysúlyú profi ökölvívónak szombaton Délkelet-Ázsiában volt jelenése, a helyiek kiválósága ellen bokszolhatott. A filippínók új kedvence, Nonito Donaire pedig három menet alatt megsemmisítette a magyar fiút.

Bedák a meccs után szétvert arccal videón kért elnézést, látszott rajta, megviselték a történtek. Pedig nem ment ingyen a pofonokért, rendes meccspénzt kapott, internetes források szerint néhány tízezer dollárt, nagyjából 5-6 millió forintért vállalhatta a csatát.

Korábban is voltak magyarok, akik szívesen "verették" magukat olyan meccsen, melyeken jóval nevesebb ellenfél várt rájuk.
A legendás eset Petrányi Zoltáné, aki 2015-ben 48 esztendősen lépett ringbe a jóval esélyesebb Shannon Briggs ellen. Lett is belőle szégyen...

Petrányi a meccs után azt mondta, olyan lehetőséget kapott, amit vétek volt kihagyni. Rácz Félix meccsszervező szerint a lehetőség mellé nagyjából 5 ezer dollár érkezett.

Ezt a meccset kis túlzással e-mailben vagy sms-ben is lejátszhatták volna, ezért nem kellett volna kiutaznia. Erre egy kezdő is képes lett volna

- fakadt ki a meccs után Rácz.

Pedig maga Rácz is szervezett olyan találkozót, melyen a pénz mellé elsősorban vereség volt garantálva. Nagy "Csonttörő" János profi karrierjét azért is építették fel, hogy egy nap a sportoló Los Angelesben ütközzön meg Jorge Barriossal.

Nem tévedés, nagyjából 40 másodpercig tartott meccs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?