TÜZELŐÁLLÁS

Milák Kristóf elvérzett, nehezen kezeli a sztárságot

Világcsúcsa óta óriásit fordult a világ Milák Kristóffal. A magyar úszó bevallotta, egyelőre nehezen kezeli a népszerûséget.
  • Szerző: mti

Még nem tudta feldolgozni Milák Kristóf, hogy  világcsúccsal nyert 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokságon, és nem is az ott úszott 1:50.73-as időhöz méri magát a jövőben.

"Egyelőre még nem sikerült feldolgoznom, mindenkit sokkolt, hogy sikerült ezt az időt úszni. Szerintem legalább egy hónapba telik majd, mire felfogom, mit is csináltam. Ugyanakkor remélem, nem fogok itt megállni."

A Honvéd tinédzserét szerdai világra szóló sikerét követően lépten-nyomon megállítják, de nem csak a szurkolók, hanem a vizes sportok minden szakágának képviselői, hirtelen óriási nemzetközi népszerűségre tett szert.

"Amikor a két évvel ezelőtti budapesti világbajnokság után azt éreztem, hogy nehéz dolgom van,

most úgy gondolom, teljesen elvéreztem. Hihetetlen mennyiségű gratulációt kaptam, az Instagram-oldalam követőinek a száma pedig például egyik napról a másikra 8 ezerről 44 ezerre nőtt.

Ez már egy teljesen más szint."

Milák megjegyezte, ugyan fantasztikus az 1:50.73 perces világcsúcs, de ettől függetlenül még nem ez lesz a mérce a jövőben:

"Attila bácsinak (edzője, Selmeci Attila) is megmondtam, hogy ne merje ehhez alapozni az edzéseket, mert nem fogok ilyen jó időket úszni. Nagyjából olyan 1:52-es idő, ami belefér"

Milák elmondta, a jövő évi tokiói olimpián természetesen a 100 és 200 méter pillangóra koncentrál majd, a váltók szempontjából pedig a 100 és 200 méter gyorsot is fontosnak tartja, és mivel hátúszóként kezdte pályafutását, egyszer talán "visszatérne a gyökerekhez".

És ezeket olvastad már?