TÜZELŐÁLLÁS

Miért titkolják a doppingoló magyar hokis nevét?

Eltiltásra számíthat a magyar válogatott egyik hokisa, aki pozitív doppingmintát produkált.
  • Szerző: mv

Doppinggyanú miatt felfüggesztették egy magyar válogatott hokis játékjogát szerdán este. A Magyar Antidopping Csoport vezetője, Tiszeker Ágnes a %%-nak elárulta, miért nem árulhatják el egyelőre a jégkorongozó nevét:

"A pillanatnyi kormányrendelet értelmében a sportolót megilleti az a jog, hogy sem a nevét, sem a tiltott szert nem hozzuk nyilvánosságra."

A kormányrendelet 30 napot ad az ügy lefolytatására. Addig egyeztetnek a sportolóval és a szövetséggel, hogy minél gyorsabban megtörténjen a meghallgatás.

"A büntetés mértéke függ a tiltott szertől, és annak is nagy szerepe van, hogy mit mond a sportoló, beismeri, nyilatkozik-e arról, hogyan jutott a szervezetébe a tiltott szer. Együttműködéssel komolyan csökkenthető a büntetési tétel."

A MACS közleményét követően a Fehérvár AV19 hoki-csapata Sofron István nélkül lépett pályára, és közölték, a válogatott hokis azért nem játszott, mert "a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek." 

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong-szövetség főtitkára a %%-tal közölte, a végső tárgyalásig bizalmasan kezelik az információkat. Ha fegyelmi bizottság bűnösnek találja a hokist, akkor a válogatottban és a klubjában is eltiltásra számíthat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?