TÜZELŐÁLLÁS

Miért hallgatsz, Katinka?

Valamit még vár Hosszú Katinkától az ország. Az úszónő és férje még mindig nem követte meg Kiss László szövetségi kapitányt. Inkább hallgatnak, és elutaztak Amerikába.
  • Szerző: szz

Három a magyar igazság, az egész ország vár Hosszú Katinka harmadik sajtótájékoztatójára. A magyar úszónő első alkalommal megkezdte harcát a szövetség ellen, a folytatás tetőpontjaként pedigfaképnél hagyta Kiss László kapitányt.


Nem akarunk ötletet adni a világ legjobbjának, de a következő részben esetleg kiállhatna és megkövethetné a mestert, aki az ügy után először lemondott, aztán meggondolta magát. Katinka kiállhatna - vagy engedélyt kérhetne erre a férjétől, Shane Tusuptól -, s elmondhatná, a nagy harcban ő sem akart ártatlan áldozatokat.

S ha már Shane Tusup szóba került, ő is felállhatna Katinka mellé a dobogóra. Az úszó férjének, edzőjének - egyben menedzserének... - sokat köszönhetnek a magyarok, mivel behozta az amerikai szemléletet, és három év alatt felépítette hazánk legpiacképesebb sportolóját.

Azt azonban neki is tudnia kell, bármily kicsi ország is vagyunk, az értékeinket megbecsüljük. Ahogy azt Kiss László esetében is tesszük, akit még a miniszterelnök is győzködött a folytatásról.

Ebben a helyzetben Hosszú Katinka még nagyobbra nőne mindenki szemében, ha újra kiállna a nyilvánosság elé. Megint egy ország tapsolná, ha lenne lelkiereje elismerni: a szövetségi kapitány elüldözésével túllőttek a célon.

Erre a sajtótájékoztatóra azonban egyelőre várni kell, mivel a pár a tengerentúlra, Austinba utazott edzeni és versenyezni. Így kihagyják a Sportcsillagok csütörtöki gálaestjét, ahol pedig mindketten díjazottak lehetnek. Kár érte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?