TÜZELŐÁLLÁS

„Kellemetlen fickó” – kipakolt Michael Schumacherről a hajdani rivális

Nem beszélt mellé a hajdani sztárpilóta. Ő már régi motoros, pontosabban autóversenyző volt, amikor Schumi berobbant a Forma-1 mezőnyébe.
  • Szerző: Ripost

1991-ben tűnt föl a Forma-1-ben a későbbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher. A német pilóta gyorsan felkavarta az állóvizet – ami persze nem tetszett az akkori nagymenőknek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berger (balra) és Schumacher 1999-ben – nem voltak mindig ilyen jó viszonyban

Berger (balra) és Schumacher 1999-ben – nem voltak mindig ilyen jó viszonyban
Fotó: AFP

Gerhard Berger akkoriban már rutinos versenyzőként a McLarennél volt Ayrton Senna csapattársa, mielőtt még visszatért volna a Ferrarihoz. Az osztrák F1-sztár elmondása szerint a Jordan, majd a Benetton újonca láttán rögtön látták, hogy Schumi óriási tehetség. Riválisként ennek megfelelő volt az első reakciójuk is.

„Michael és én eleinte ki sem állhattuk egymást. Ebben talán az is közrejátszott, hogy az akkori csapattársamnak, Sennának is voltak vele problémái. Rögtön szövetkeztünk ebben, talán csak azért, mert az ösztönünk azt súgta: itt jön egy igazán kellemetlen fickó, aki nagyon jó pilóta. Gondoltuk, lássuk, hogyan tudjuk sakkban tartani a srácot”

– idézte Bergert (az alábbi képen Senna mögött) a Speedweek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gerhard Berger (@gerhardbergerr) által megosztott bejegyzés

Idővel aztán rendeződött Berger és Schumacher viszonya.

„Az évek során aztán jó barátok lettünk, és csak jókat mondhatok róla. Még akkor is, ha a versenyautóiban kellemetlen ellenfél maradt”

– emlékezett vissza az osztrák expilóta, aki ma már sok hasonlóságot lát egykori vetélytársa és 22 éves fia, Mick Schumacher között. Az F1-ben idén újonc Haas-pilóta szerinte testbeszédében és nyilatkozataiban is kiköpött apja, legfeljebb kevésbé agresszív stílusú, mint anno Michael Schumacher volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?