TÜZELŐÁLLÁS

Mentik a bőrüket a korrupt FIFA-vezérek! Megindult a patkányverseny

Nem csak a süllyedő hajót hagyják el, de egymást és eddigi főnöküket is bemószerolják a FIFA lebukott vezetői, hogy mentsék az irhájukat. Az FBI nyomoz, készül a vádirat. Íme, ezért mondott le a svájci futballvezér!
  • Szerző: HG

Habár a lánya szerint csak a családját védte a visszavonulásával, a botrányos ügyek ellenére újraválasztott Sepp Blatter hirtelen lemondásának nyomósabb indokai vannak. Hogy négy nap alatt mi változott? Leginkább az, hogy kiderült: az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodája, az FBI a nagyhatalmú svájci sportvezető ellen is javában gyűjti a bizonyítékokat.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lemondott elnökével kapcsolatos vizsgálatról a Bild amerikai forrása így beszélt:

Ha az FBI nyomoz utánad, először észre sem veszed – ha pedig észrevetted, már túl késő.

Az AP hírügynökség Blatter közeli barátját, Walter Gaggot szólaltatta meg. Gagg a lemondás napjának reggelén beszélt a FIFA-elnökkel, és mint mondta, ezután „jöttek új információk Amerikából erről-arról.”

Vádalkuért versenyeznek

A nyomozás folyamatát jól ismerők szerint megindult a „patkányverseny” a FIFA-nál. A szakzsargonban ez arra utal, hogy a már lekapcsolt FIFA-tisztségviselők egymással versengve, másokat beköpve próbálják menteni a saját irhájukat.

Vagyis megindult az újabb és újabb terhelő vallomások, információk áradata. Ezek pedig – köztük egy 10 millió dolláros (2,8 milliárd forint) átutalásban való közreműködése – a néhány nappal korábbi állással szemben már Blattert is érinthetik, ezért rövidesen elkészülhet az ellene szóló vádirat is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?